Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '19

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

İş Arama Telaşı

Büyük hedefler koyup büyük hayaller ile tamamladığımız üniversiteden sonra aslında kocaman bir gerçekle yüzleşiyoruz. Aldığımız ağırlıklı teorik derslerden, bambaşka bir dünyaya ışınlanır gibi, kendimizi çalışma ortamı adaptasyonu başlığı altında bir başımıza buluyoruz. Bu kısımda bizi rahatlatacak en önemli şey  üniversite zamanlarımızda çantamızda neler biriktirebildiğimizin farkında olmak. Elimizde gücün ne kadar farkındayız?

İşte o gücün farkında olmadığımız zaman karşımıza; aceleyle davranılmış yanlış bir iş seçimi  sonrasında ayaklarımızın geri geri gittiği bir işimiz ve mutsuz bir benliğimiz kalıyor bizden geriye..

O yüzden sakin kalmak hayat kurtarır,

Evet bir an önce daha özgür yaşayabilme isteği, bazı arkadaşlarımızın işe başlamış olmaları, çevresel baskılar, ekonomik özgürlümüzü elimize almak gibi birden fazla etken bizi acele davranmaya itiyor olabilir.

Fakat, iyi bir plan yaparak ilerlemek, ne istediğimizi, nasıl bir şirkette çalışmak istediğimizi belirlemek, bir şirkete bizim ne katabileceğimiz kadar şirketin bize ne verebileceğini önemsemek, aslında çok kritik.

KENDİNİZİN PLANLAMACISI OLUN!

ATACAĞINIZ ADIMLARI SİZ BELİRLEYİN, ÇEVRESEL  ETKENLERİN SİZİ ETKİLEMESİNE İZİN VERMEYİN!

Her zaman elinizi doldurmaya bakın, iyi bir araştırmacı olun, hiç bir şey için geç değil. İstediğiniz iş sizin olabilir.

Yeter ki,  Herakleitos’un dediği gibi “Değişmeyen tek şey değişimdir.” Kendinizi değiştirmeyi öğrenin. Kişisel olarak fayda maksimizasyonunuzu hep top seviyede tutmak için yola devam edin.

Kendinize inanın, çünkü kendinizi sadece siz iyileştirebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 3
: 115
Kayıt tarihi
: 24.01.19
 
 

Güncel "İnsan Kıymetleri Teorileri" ile yetiştirilmiş, öğrendiklerini çalıştığı kurumlar ve ülke ..