Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

26 Kasım '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş Aşk'tır...

İş Aşk'tır...
 

''İşimiz aşkımız olursa başarıda kaçınılmaz olur.'' Fotoğraf:Milliyet


İşinin ehli ve efendisi olmak?

Sevdiği işi hevesle ve heyecanla yapan çok az kişi vardır.. Kişi, arzu ettiği bir işle meşgulse, o konular hakkında ilgili olacağı için, çoğalan bilgileriyle o konu üzerinde yoğunlaşarak kendi mesleğinin yaratıcılık gerektiren gelişmelerine de haliyle yakın olacaktır..

Yapılan işin hareketliliği, bir anlamda o işin ne kadar bereketli olduğunun da ıspatıdır. Kendi işimizle ilgili, aşamalar halinde gelişmelere ayak uydurabiliyorsak, o iş, artık bizden ciddi sorumluluk bekliyor demektir.

Bütün insanlar yaptıkları işleri severek sayarak ve sorumluluğunun bilincinde olarak hareket ederlerse, işinin gerekliliği olan gelişmelerden de uzak kalmamış olur..

Bir yandan yaptığı işlerin başarısını perçinlerken, diğer yandan elde ettiği bu başarılar kendisine pozitif yönde destek sağlayacaktır.. Kişi yaptığı işin ona verdiği güzel ve olumlu duygularla daha rahat hareket edecektir.

Bir anlamda ''iş aşk'tır'' inandığın bir işi dürüstçe yapıyorsan ve bundan da zevk alıyorsan o işin sonucundan da emin olabilirsin.. ''Yapılması gereken işler, kararsızlığı asla sevmez'' mutlaka ''tutarlı'' ve ''paylaşımcı'' olmalıdır.

Bir işi yaparken ve o işin karşılığını alırken (yani maddi manevi her anlamda) unutmamamız gereken en önemli şeylerden birisi de o işi kimlerle başardığımızdır.

Gelişme ve başarı bekleyeceğimiz her konuda, eğer yarınımızı göremiyorsak, bundan da kesin olarak emin değilsek, bizim bu noktada yapacağımız en doğru şey, ''maddi manevi risk almaktan kaçmaktır''.

Bu davranışımız bile, zarardan kâr elde etmemizi sağlar.. İşimizde yükselme kaydederken, bizden boşalan yeri dolduracak kişilerle, zaman içinde edindiğiniz bilgileri de paylaşırsak, işimizin ehli ve efendisi olma yolunda rahatça ilerleyebiliriz.. Sonuç olarak:''İşimiz aşkımız olursa başarıda kaçınılmaz olur.'' Kolay gelsin.

Gönül notum:Hocalarımın affına sığınarak, kendi birikimlerimden..

Başarı dolu saygılarımla..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..