Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş başvurularında test doldurmak zorunda kalırsanız...

İş başvurularında test doldurmak zorunda kalırsanız...
 

Arkadaşlar, herhangi bir iş başvurusunda, size test uygulanması gerektiği belirtiliyorsa, aday olarak cevap almanız gereken bazı önemli sorular bulunmaktadır.

Uygulanacak olan testin sonuçlarının konusunda uzmanlaşmış bir psikolog tarafından değerlendirileceği konusunda emin olunmalı ve testin Türk kültürüne ve sosyal yapısına uygun hale getirildiği konusu sorgulanmalıdır.

Test uygulanacağı zaman, firma ile tam bir işbirliğine girmenizi tavsiye ediyorum. eğer bu işi istiyorsanız bu konudaki hassasiyetinizi gösterin.

Yukarıda size belirttiğim sorular eğer uygun kişilere sorulursa, aday olarak sizin bilinçli bir personel seçme yaklaşımını arzuladığınızı karşı tarafa hissettirecektir. Bu aşamada görev testi uygulayan firmaya düşmektedir.

Firma, uyguladığı testten gerçekten fayda sağlayıp sağlamadığını objektif olarak belirlemeli ve aday hakkında sadece test vasıtası ile karar vermekten kesinlikle kaçınmalıdır. Sizin bunu öğrenmeniz uygulanan testin ciddiyeti konusunda daha net bir fikir edinmenizi sağlayacaktır.


 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..