Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

İş Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?
 

Elbette ki hepimizin işsizlikten bunaldığı, bir an önce hızlıca iş bulmak istediği dönemler olmuş olabilir hatta hala yaşıyor olabiliriz. Bu dönemde sosyal medya kullanır gibi online başvuru sitelerini tercih ettiğimiz için önümüze gelen her ilana başvuruyoruz. O işi gerçekten istiyor muyuz ya da o işi yapabilecek kapasitenin altında veya sütünde miyiz düşünmeksizin her yere online CV gönderiyoruz. Ancak bu noktada bir durup sakince düşünmek ve adımlarımızı doğru atmamız gerekmektedir.

Doğru Pozisyonu Bulmak
Her gün aktif olarak iş bulma siteleri açılır, açılan yeni pozisyonlara düşünmeksizin başvurulur. Eminim ki bu başvuruların çoğu o işi istemediği halde sadece iş istenildiği için yapılmıştır. Peki ne yapmak lazım? Her zamanki gibi iyice düşünmek lazım. Çünkü başvurduğunuz halde olumsuz yanıt aldığınız ya da hiç yanıt almadığınız işler canınızı daha çok sıkabilir.

Başvurduğunuz işi gerçekten isteyip istemediğiniz en önemli nokta. Çünkü emin olun her gün mutsuz olduğunuz bir işi yapmaya çalışmaktansa bir süre daha evde hayalinizdeki işi aramak sizi uzun vadede daha mutlu edecektir. Öncelikle başvurduğunuz firmanın ya da şirketin sektördeki yerini, uzmanlaştığı konuları hatta yerini dahi bilmelisiniz ve bu özellikler sizin kariyer hedeflerinizle paralel olmalı. Çünkü aslında çalışmak istemeyeceğiniz bir firmanın ilanına başvuru yapmak, pozisyon ile ilgili görüşmeye katılmak gibi süreçler sizi hem maddi hem manevi anlamda yorar.

Buna ek olarak açılan ilandaki "aranılan nitelikleri" düzgünce incelemeli ve de bunların sizin niteliklerinizle uyuşup uyuşmadığını objektif bir şekilde düşünmelisiniz. 5 yıllık deneyim isteyen bir firmaya 1 yıldır çalışıyorsanız başvurmak biraz garip olacağı gibi 3 yıldır çalışıyorsanız başvurmak da mantıklı olabilir.

Güncel Bir Özgeçmiş
Özgeçmiş iş arama sürecinin en önemli kısmını oluşturmaktadır. Tam olarak hazırlanmış bir özgeçmiş önemli olduğu kadar güncel tutulan özgeçmiş de iş bulmak adına önem taşımaktadır. Kendinize kattığınız her yeni şeyin tabii kariyer anlamında bahsediyorum özgeçmişinizde güncel olarak yer alması gerekmektedir. Örneğin bir kursa ya da bir seminere katıldınız mutlaka ekleyin ki sizi rakiplerin önüne geçirebilecek bir artınız olsun.

İletişim bilgilerinizin güncel olmasına da dikkat etmelisiniz. İşvereneler ya da İK uzmanları sizi aradıklarında ulaşabilsinler.

Ön Yazı Ekleyin
Önyazı eklemek de biraz önce bahsettiğimiz gibi sizi diğer adayların önüne geçirecek önemli bir noktadır. Başvurduğunuz her işe ve istediğiniz her pozisiyona uygun hazırlayacağınız dört beş cümleden oluşan bir önyazı İK uzmanlarının ilgisini çekebilir ve sizin işi almanızı sağlayabilir.

Rakiplerinizin önüne geçmek için etkili bir CV hazırlamanın yanı sıra o işi neden istediğinizi ve neden sizi almaları gerektiğini önyazı kısmına net bir biçimde eklerseniz dikkati çeken siz olabilirsiniz.

----------

 

https://www.personelalimlarivar.com/is-basvurusu-yaparken-onyazinin-onemi/

 
Toplam blog
: 4
: 577
Kayıt tarihi
: 15.11.17
 
 

1991 yılında Ankara'da doğdum. 2000 yılında tanıştığım internet ve bilgisayar ile aramda güçlü bi..