Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş bulabilmek için kimi tanımak gerekir?

İş bulabilmek için kimi tanımak gerekir?
 

Gerçekten merak ediyorum iyi bir firmada çalışmak için acaba kimi tanımak gerekir? Genel müdür mü? Başkan yardımcısını mı?, Ceo’mu ? Kimi tanımak gerekir.

Paraya ihtiyacı olan ve çalışmak zorunda olan onlarca insan varken, sadece aylak gezmesin diye babasının yakın arkadaşı olan ilgili müdür tarafından işe alınan yada hısım akraba, eş,dost yakınlarının sadece gönül hatırına işe alınmalarına gerçekten anlam veremiyorum.

Hatta sırf tanıdık diye iş yapmadan bütün gün firmada aylak aylak dolanan insanları gördükçe onlara verilen maaşlara acıyorum. Kimbilir hangi ihtiyacı olanın ekmeğiyle oynuyor ve rıskını yiyorlar.

Özel şirketlerin hepsinde mutlaka vardır, genelde tanıdık olan kişi üst mertebedendir, işe alınacak yakının özgeçmişinin üzerine adını ve soyadını yazar, imzasını çakar ve astına gönderir. Hadi şimdi işe almasında görelim bakalım. Ne işe uygunluğu araştırılır nede mezun olduğu okul. Bu tanıdıkların, çok alakasız departmanlarda, çok alakasız işlere yerleştirildiğini görebilirsiniz.

Tabii bu çok alakasız ve torpille işe alınan elemanlar bu torpili de sonuna kadar kullanır. Maaşları normal elemanların üstündedir, bölüm müdürünün ayrıcalıklı elemanıdır hatta ondan korkulur, hata yapsada görülmez, boşverilir.

Bunun yanı sıra okuldan yeni mezun olmuş, pek çok niteliği olan, çalışmak için hevesli çoğu kimse ise açıkta kalmaya mahkumdur.

İş görüşmelerine giderler ancak CV’lerinin üzerinde daha üst mertebeden imza olmadığı için yada iş tecrübesi olmadığından çaldıkları her kapıdan elleri boş dönerler.

Halbu ki yeni mezunlar kariyerlerine yardımcı olması için pek çok kurumsal firmada staj yapmış, kendilerini, aldıkları ek eğitimlerle geliştirmiş, bir yerine iki yabancı dil öğrenmiş olması çok önemsenmez. Hatta tecrübe sahibi olmaları için fırsat bile verilmez.

Çünkü onların oturacakları yerler çoktan kapılmıştır.

Onlarda düzene uyup bir dayı, amca, komşu,eş dost bulup işe girecekler yada daha uzunca bir süre iş arayıp hatta bulamayıp üniversiteli işsizler kervanına katılacaklar yada okudukları branşın dışında, yaptıkları kariyer planlarını erteleyerek sadece para kazanmak için başka işlerde çalışacaklar.

Şimdi sorarım size iyi bir iş bulmak için kimi tanımak gerekir?

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..