Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İş Bulmak İçin Ne Yapmalıyım?

İş Bulmak İçin Ne Yapmalıyım?
 

Benim için en uygun iş hangisi?  Daha ortaokul - lise yıllarında düşünmeye karar vermek gerekir. Farkında olmadan bizi körelten bizi mutsuz eden bir işi isteyebiliriz. 

Bu durumda sevmediğimiz bir işi yaptığımızda hem kendimize hem de yakınlarımıza zarar veririz. Nasıl mı? Sevmediğimiz bir işte tüm gün yaşadığımız bu mutsuzluğu orada iş arkadaşlarımıza yansıttığımız gibi onların çalışma şevkini kırdığımız gibi akşam eve geldiğimizde bu mutsuzluğu eşimize ve çocuklarımıza da yansıtabiliriz doğal olarak. Çalışmanın zor olduğu düşüncesi ile çocuklarımıza da şikayetlerimizle bu duyguyu aktarabiliriz.

Geriye dönüp baktığımızda belki de siz böyle büyüdünüz. Babanız ya da amcanız paraya sahip olmak için çok çalışmanız gerektiğini, çalışmanın çok zevkli bir sey olmadığını söyleyip durdular ya da davranışlarıyla bunu size öğrettiler. Bu durumda şöyle bir inanç kalıbı geliştirmiş olabilirsiniz ''çalışmak zor ve yorucudur.''

Eğer gerçekten bunu böyle düşünüyorsanız işiniz hiçte kolay değil… Çünkü bu gerçekten de böyle olacaktır. Hep yorulacak ve işimiz bize gün geçtikçe daha da zor gelecektir. Düşündüğünüz her şey, hayatınızda tezahür eder ve gerçeğiniz olur. Hatta böyle düşündüğünüz için bile sevdiğiniz bir işte dahi çalışmıyorsunuzdur. Çalıştığınız işin zevkli ve kolay olmasına siz izin vermiyorsunuzdur. Belki de sadece bu düşünceleriniz yüzünden size çok sıkıcı  gelen ve sizi zorlayan bir iş seçtiniz. Eğer bu böyleyse sen işinde ne yapmak istersen iste bu hissettiklerin yüzünden, işkonusu hep aynıolacaktır. Bu sebeple önce düşündüklerimizi değiştirmemiz gerekmektedir. Kendimize olumlu telkinler yapabiliriz.
·     İşim kolay ve akıcı. Yaşamımdaki maddi ve manevi varlığa sebeptir
·      Yaptığım işim beni daha saygın kılıyor
·     Çalışmak eğlenceli ve keyiflidir
·     Çalışmak benim bütünlüğümü yansıtıyor
·     İşimde kendimi sevgiyle ve kolaylıkla ifade edebiliyorum. Bu kendim ve başkalarıiçin eğlenceli bir deneyim.
·      Yeteneklerimi gösterebileceğim doğru işteyim.

Düşünce gücümüz sayesinde işimizle ilgili içimizdeki düşünceyi değiştirmeyi başardığımızda ikinci bir adımıda atmış oluruz. Şöyle bir düşündüğünüzde gerçekten hangi işi yapmak isterdiniz? Başkaları senin mesleğin hakkında ne söylerse söylesin sonuçta o işi sen yapacaksın. Şöyle bir baktığında o işin içinde çalıştığını düşündüğünde seni hangi iş tamamlıyor dersin? Annenin ve babanın istediği işi değil sadece kendin olarak kendini ifade edebileceğin iş hangisi olsun isterdin?  Ya da kolay yoldan para kazanmak için yapmak istediğin iş değil?

Bu yüzden zihnine gelen ilk ses değil, bunu dinleme…

Babanın işini devam ettirmen değil, ailenin seninle gurur duyması değil ya da güvenli bir iş olması değil. Eğer işin sana zevk ve neşe vermiyorsa güvenceli olması hiç mühim değildir.

Başkalarının senin için ne gördüğü değil, senin kendi içinde ne gördüğün asıl önemli olandır. Şimdi gözlerini kapattığında ileride gördüğün mutlu neşeli ve keyifli sen hangi işi yapıyor bak bakalım. Neler hissediyor ve nerelerde.. Hangi işgerçekten beni tanımlıyor? Yeteneklerimi gösterebileceğim ve yürekten istediğim iş nedir? Sorun bakalım içinize benim gerçek yaşam amacım nedir? Bazen çözüm olağanüstü bir şekilde gerçekleşir. İçindeki o sevinci duyabilir hissedebilir hatta o işi yapmak için sabırsızlanabilirsin. Çünkü bugüne kadar hissettiğinden çok farklı hissedeceksin. Yapmak istediğin işi hisset. Sadece kendine duygularına sor. Başkalarına değil. Seni mutlu edecek olan hislerine. Belki hayvanları iyileştirecek belki de insanlara dokunacak belki çocuklara birseyler öğreteceksin. Belki de dansedecek belki de spor yapacaksın. Nerede kendini mutlu hissediyorsan orda olmalisin. Sadece bunu hisset.

 

 
Toplam blog
: 4
: 315
Kayıt tarihi
: 25.04.18
 
 

Thetahealing® Uluslararası Lisanslı Science&Master Eğitmen ve Uygulayıcısıyım. Tüm Dünya da geçer..