Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '09

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

İş görüşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

İş görüşmesi aslında kendinizi pazarlamanın diğer bir adıdır. Hayatta sizin kadar önemli hiçbir ürün yoktur. Öyleyse iş görüşmelerinizde doğru davranmalısınız. Olası işverenlerinize onlar için neler yapabileceğinizi gösterin, açık olun, hazırlıklı olun (görüşmeye gittiğiniz şirket hakkında internetten bilgi toplayın) ve soru sorun.
Olası işverenlerinize onlar için neler yapabileceğinizi gösterin: Sizinle görüşen kişiye öz geçmişinizde yazdığınız bilgileri tekrarlamayın. Bunlar zaten yazılı olarak onların önündedir. İşi diğerlerinden yani rakiplerinizden daha iyi nasıl yapabileceğinizi anlatın. Olası işvereninize size işe aldığında neler kazanacağından bahsedin.
Açık olun: Her zaman gerçekleri söyleyin. İşi almak için yapamayacağınız şeylerden bahsetmeyin. Bu işvereninizde sizden daha çok şey beklemesine sebep olur ve sonuçta memnun olunmayan bir çalışan olursunuz. Heyecanınızı belli edin. Bu özellik birçok işverenin arayıpta bulamadığı şeydir. Heyecenınız o işi önemsediğinizi gösterir.
Hazırlıklı olun: Kendinizi daha iyi anlatmak için anahtar noktaların üzerine gidin. Zor sorulardan kaçmayın. İşveren siz olsaydınız karşınızdaki kişiye ne sorardınız? bunu düşünün. Çoğunlukla insan kaynakları uzmanları neden firmalarını tercih ettiğinizi sorar. Bu yüzden görüşmeye gideceğiniz firma hakkında araştırma yapın.
Soru sorun: Soru sormak bir öğrenme biçimidir. İş görüşmelerinde şirketin sizi tanımak isteyişi kadar, sizinde onları tanımak istemeniz gayet doğaldır. Ayrıca işverenler şirket hakkında akıllıca sorular soranları önemserler. Bu özellikle biraz öncede bahsettiğimiz özelliklere sahip olduğunuzu gösterir. Hazırlıklısınız ve işi önemsiyorsunuz.
Eğer iş görüşmelerinizde bu kurallara dikkat ederseniz işi alma olasılığınız artacaktır.
 
Toplam blog
: 13
: 4478
Kayıt tarihi
: 19.02.09
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yeditepe Üniversitesi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi önlisans programı..