Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '14

     
    Kategori
    Danışmanlık
     

    İş güvenliği

    İş güvenliği
     

    Önce İş güvenliği


    İş güvenliği Uzmanının Görevleri 
     
    İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı, seçimi ve kullanılan maddeler de dâhil olmak üzere işin planlanması, organizasyonu ve uygulanması, kişisel koruyucu donanımların seçimi, temini, kullanımı, bakımı, muhafazası ve test edilmesi konularının, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına ve genel iş güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak için işverene tavsiyelerde bulunmak.
     
    Risk değerlendirmesinin yapılmasını sağlamak; gerekli çalışmaları planlayarak alınacak sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda işverene önerilerde bulunmak ve takibini yapmak.
     
    1) Çalışma ortamının gözetimini yapmak, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulanmasını kontrol etmek.
     
    2) İşyerinde kaza, yangın veya patlamaların önlenmesi için mevzuata uygun çalışmalar yapmak ve uygulamaları takip etmek; doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının hazırlanmasını sağlamak, periyodik olarak eğitimleri ve tatbikatları yaptırmak, acil durum planı doğrultusunda hareket edilmesini sağlamak.
    3) İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini ilgili mevzuata uygun olarak planlamak ve uygulamak.
     
    4) Çalışma ortamının gözetimi ile ilgili çalışmaları kaydetmek ve yıllık değerlendirme raporunu işyeri hekimi ile işbirliği yaparak hazırlamak
     
    5) İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak iş kazaları ve meslek hastalıkları ile ilgili değerlendirme yapmak, tehlikeli olayın tekrarlanmaması için inceleme ve araştırma yaparak gerekli önleyici faaliyet planlarını hazırlamak ve uygulamaların takibini yapmak.
    6) İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak yıllık çalışma planını hazırlamak.
     
    İş güvenliği mesleği ve kanunu ülkemizde her ne kadar yeni olsada avrupada ve dünyada uzun yıllardır kullanılan ve iş kazalarını ve işçi ölümlerini doğru uygulandığı sürece büyük ölçüde engelleyen işverenin işini korurken işçinin hayatını güvence altına alan bir meslek dalıdır. 
     
    Ülkemizde Ortak Sağlık güvenlik birimleri adı altında kurulan İş güvenliği ve İşyeri hekimliği hizmetleri veren kurumlar tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta çalışan kurumları denetleyip risk analizlerini yaparak gerekli önem ve tedbirleri almaktadır. 
     
    Toplam blog
    : 1
    : 107
    Kayıt tarihi
    : 26.02.14
     
     

    İTÜ Malzeme metalurji Mühendisliği Mezunu.  A Sınıfı İş güvenliği Uzmanı  İstanbulda ikam..