Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş hayatında başarı profesyonellikten mi yoksa kalpten mi gelir?

İş hayatında başarı profesyonellikten mi yoksa kalpten mi gelir?
 

İş hayatında karşılaştığımız sorunlar ve sonrasında tepki ya da tepkisizliklerimiz vardır.

Bazen duygusal bazen mantıklı veya profesyonel davranırız. Profesyonel davranmayı o kadar iyi biliriz ki! İş hayatında problemle karşılaşan ve bunu çözmeye uğraşan insanlara ilk tavsiyemiz çoğu zaman profesyonel davranmalısın demek olur.

Biraz konuları ayrıntılandırmaya çalışan, çözüm isteyenin, ilk karşılaştığı cümle bu oluverir. Dikkat çeken ise tartışma sırasında üstlerle konusurken biraz zor duruma düşürelim, "Bu aşamada duygusal davranma" cümleleri hemen devreye girer. Genelde astlar duygusal tepkiler verir! üstler ise daha profesyonel düşünür gibi davranır! Aslına bakarsak profesyonel ol , duygusal olma demek en kolay sıyrılma yolu olarak tercih edilir. Profesyonel davranarak iyi bir yönetici olabilirsiniz ama bir iş lideri asla. Profesyonel duygusuz olarak, mantık çerçevesinde tepkiler ya da tepkisizlikler verir terfiler alırsınız, ne kadar yükseldim dersiniz oysa gerçekte ne kadar yüksektesiniz?

Daha yükseklere bir bakin orada tutkuyla işini yapan, başarısızlık sonrası sonuna kadar üzülen, duygusal düşünen, terfi aldığının ve ne kadar yükseldiğini bile ay da yılda bir muhasebesini yapan, insanların sorunlarını kendine sorun yapan bir olumsuzluk karşısında sonuna kadar insanların karşına dikilen, tartışan, öneri sunan, ekibinin ruhuna dokunan liderleri görürsünüz. Profesyonel mantıklılar ise bu liderleri göremezler. İş hayatı değişim yaratanlara ve inovasyona ihtiyacı varsa , tutku ile işini yapanlara da ihtiyacı var demektir. Farklılık ve farkındalık bizi değişime ulaştıracaksa ve değişim belirli kalıplardaki davranış şekillerinin dışına çıkmayı gerektiriyorsa o zaman iş hayatının asilere de ihtiyacı var demektir.

Küçük kararları mantıkla büyükleri kalbinizle almanız dileklerimle.

 
Toplam blog
: 35
: 761
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Merhaba, yazmak en büyük hayalim değil ancak yazdıklarım üzerinde uzun zamandır düşündüğüm ve art..