Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş Hayatında: Sen

İş Hayatında: Sen
 

Bu yazımı, iş hayatına yeni adım atmış ya da atacak olan çiçeği burnunda mezunlarımıza armağan etmek istiyorum. 

Sen, iş hayatında sen, buraya gelmeden önce ne badireler atlattın bir hatırla! 

Sırtında çantanla tüm gününü geçirdin yıllarca, o sınavdan diğer sınava koştun, CV'ler oluşturdun her bir kariyer portalında, başvurular yaptın 50'yi hatta 100'ü geçti belki, çay ve fotokopi derken 30 iş günü stajlar yaptın, iş görüşmeleri için harçlıklarınla kumaş pantalon-gömlek aldın hatırladın mı? Gözünün önünden bir film şeridi gibi geçen tüm bu yaşadıkların iş hayatında bir sen yaratmak için...

Korkuların, kuşkuların ve heyecanınla birlikte başlayacağın bu yeni hayatta seni ve içindeki potansiyeli nelerin beklediğini bir bilsen, işe başlayacağın ilk gün aynanın karşısında kendine kocaman bir "Hoşgeldin" derdin. "Hoşgeldin" demek için hala vaktin var. İş hayatının sana ihtiyacı var, sahip olduğun değer ve azimle bir çok insanın hatta şirketin düşüncelerine hayat vereceksin, ilham kaynağı olacaksın ya da örnek gösterileceksin.

Yeter ki dünyanın her yerinde seninle aynı kaderi paylaşan insanlar olduğunu bil, yeter ki buraya gelmek için ne çok uğraştığını bil ve yeter ki bundan sonrasında da sadece çalışır çabalarsan başarıya ulaşacağını bil.

Başarıların kadar başarısızlıklarının da olacağı bu uzun serüvene "Hoşgeldin"

 
Toplam blog
: 3
: 77
Kayıt tarihi
: 07.03.15
 
 

Yazmayı ve başkalarının hayatına dokunmayı seven bir blog yazarıyım. ..