Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '21

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş Hayatındaki İnsanlar

Onlarca yıldır çalışma hayatındayım, karşılaştığım insanları az çok hepimiz bilsek bile bazıları inanılır gibi değiller. Tembellikten, laf taşımaya, işten kaçmaktan, benim sorunum değil diyen binlerce tip gördüm ama fesatlar ve yalakalar bir numarada. Anladım ki, insanlar kötüdür, güzel olan ise insan olabilmektir.
 
Hiçbir iş yapmadan mesai arkadaşlarının sırtından geçinen tipler.
Yalamalık, yalakalık yaparak, başkalarını kötüleyerek bir yerlere gelmeye çalışanlar.
En ufak şeyi patrona yetiştiren kişiliksizler.
 
İş hayatındaki birbirinin ayağını kaydırmayı ve düşmanlıkları bir türlü anlayamadım gitti. Ailenden çok iş arkadaşını görüyorsun. Birbirinizin eksikliklerini tamamlayıp çalışsanız ne olur, yok olmaz illa o kuyu kazılacak.
 
İnsanlar yalakalık yaparak işlerini götürüyor bu devirde. İyi görünerek dikkat çekmiyor kolaylıkla arkadan iş çeviriyor. Vicdanın sesi olması gerek bir insanda, empati duygusu ve diğer insanlara saygı. Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmama düşüncesi olması gerek.
 
Omurgasız adam satanlar toplumda itibarlı görünürler, bu insanlar kendilerini bilir ama bilmezmiş gibi yaparlar, insanlar onun ne olduğunu kim olduğunu bilirler, bu tiplerin geleceği kısa olur ve hep kişilik sorunu yaşarlar.
 
Yalaka her iş yerinde vardır. Ne değer yargısı bilir, ne ahlaki kural, kişilik yerlerde sürüklenir. Onun için hiçbir şey önemli değildir. Çevresine güler yüz gösterirken çalışma arkadaşlarının açıklarını yakalamakla meşguldür, ortama girer, muhabbetini eder, karşı tarafın iyi niyetle anlattığı her konuyu patrona ulaştırır. Ekmekle oynamayı çok sever, onun için insanlık birbirini ezmek ve yok etmek için vardır. Konuşurken mangalda kül bırakmaz, herkesle herkes olur. Her renge bürünür. Yeter ki yalasın. Birçok gereksiz kılığa girmeyi bizler utanç vesilesi görürken yalakalar görmezler. Patron buna ne ol derse akşama kadar o olur. Çalıştığı iş yeri ve toplumu çürüten çağımızın insanlık hastalığıdır. Patron bunu kullanır, her bilgiyi alır sonra kaldırır çöpe atar. Çöpe atıldığı bile umrunda değildir bunların.
 
Kimi, insan satar, kimi emeğini satar, herkes yaptığının doğru olduğunu düşünür, iş hayatımda neler görmedim ki, artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.
 
Bu ülkede yalakalık hep prim yaptı, yalakalar iş, güç sahibi oldu dik kafalı olanlar perişan durumda. Yalaka olanlar işine devam ediyor, olmayanlarda sürünüyor, bu devran böyle bir devran. Yalakalık karakterli düz insanda bulunmaz, o insanlarda nadir bulunuyor bu devirde.
 
İnsanlık maya gibidir sütü bozukta tutmaz ve yalakaların sonu gelmez.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..