Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

salih haluk reşat şentürk

http://blog.milliyet.com.tr/shr

03 Nisan '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş hayatınızda mutlu olmak ister misiniz?

İş hayatınızda mutlu olmak ister misiniz?
 

Hemen aklınıza daha fazla ücret almak geldiyse, lütfen bu yazıyı okumayın.
Çünkü, gerçek mutluluk para ve diğer maddi değerler ile sağlanamaz. Onlar işin kaymağı, alttaki tatlı kötü ise üstüne istediğiniz kadar kaymak koyun, tadı daima kötü olacaktır.

İş hayatınızda da mutlu olmak, kafanızın içindeki olumlu duyguların zenginliği ile
doğru orantılıdır. Hergün karşılıklı olarak çalıştığınız, evde geçirilen süreden daha fazlasını geçirdiğiniz kişiler ile ilgili olumsuz duygulara odaklanırsanız hayat sizin için çekilmez olacaktır. Dikkatinizi ve enerjinizi bu olumsuz fikirler nedeni ile gerçekten harcamanız gereken işlere harcamamaya başlarsınız. Bu sonuçta sizi ister istemez başarısızlığa ve dolayısıyla mutsuzluğa doğru itecektir. Peki; ne yapalım? Öncelikle, düzenli olarak etkileşimde oldugunuz ve birlikte çalıştığınız kişiler için bir not defteri edinin ve o insanlarin her birinin pozitif yanlarini yazın. Evet, doğru okudunuz.

Oyun oynar gibi ama onların olumlu yönlerini bulun ve yazın. Göreceksiniz hiç aklınıza gelmeyen şeyler bulacaksınız. Onlarla ilgili en cok sevdiğiniz şeyleri yazın (onlarin değişmesini beklemeyin). Aranızda oluşması gereken çekim yasası, eğer frekanslarınız uyuşmazsa sizi birlikte aynı mekana yerleştirmez. Bulunduğunuz mekan size dar gelmeye başlar, kaçtıkça üstünüze gelen olaylar yaşamaya başlarsınız. Onlarla ilgili kafanızda oluşacak olumlu düşünceler onlar değişmediği halde, sizde değişikliğe neden olacak ve siz onlardan rahatsız olmamaya başlayacaksınız. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Kendinizi iyi hissetme potansiyelinizi kavradiginiz zaman, kendinizi iyi hissetmeniz için hiç kimseden farklı olmasını istemezsiniz. Dünyayı, arkadaslarınızı, eşinizi, çocuklarınızı kontrol etme ihtiyacından uzaklaşmanın size vereceği iç huzur ve mutluluk inanılmaz boyutta olacaktır.
Bence, denemeden karar vermeyin. Çok isteyin, mutlaka başarırsınız.

 
Toplam blog
: 136
: 750
Kayıt tarihi
: 18.02.07
 
 

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezuniyeti ve askerlik sonrasında başladığım iş hayatım aynı kuru..