Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '18

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

İş İlanı ile İnşaat İşçisi Bulunur mu?

İş İlanı ile İnşaat İşçisi Bulunur mu?
 

inşaat işçisi


İnşaat işi tecrübe ve süreç gerektiren bir sektördür. Bu nedenle işveren kişi veya firma çırak yetiştirme yoluna gidebilir. Ancak bu yöntem tek başına yeterince çalışan bulmak için yeterli olamamaktadır. İş ilanı denince ise akla ilk olarak internetten ilan verme yöntemi gelmektedir. Fakat inşaat işinde bu durum farklı perspektiflerde incelenebilir. Yine de ilk olarak internet üzerinden ilan verebilmek için kullanılabilecek iki internet sitesini sizlere anlatalım.

İşKur Vasıtası ile İnşaat İşçisi Temin Edilebilir?
http://www.iskur.gov.tr/ adresinden işveren olarak kaydolan kişiler eleman arama seçeneğini değerlendirebilir. Burada işverenin hangi vasıfta eleman aramakta olduğunu belirtmesi gerekmektedir. Böylece hem vasıflı hem vasıfsız olarak inşaat işçisi temin edebilmek mümkündür. 

Sahibinden.com Faydalı Olabilir
banaozel.sahibinden.com sayfasından iş ilanı verilebilmektedir. Öncelikle işveren olarak kaydolan kişi bu sayfada vereceği işin kategorisini daha sonra iş detaylarını belirterek ilan verebilmektedir. sahibinden.com sitesinde inşaat alanında farklı kategorilerde pek çok iş ilanı belirtilmiştir. Bu nedenle farklı kategorilerde işçi bulmak mümkündür.

İnternet Olmadan da İlan Verilebilir
İnşaat sektöründe internet üzerinden olduğu kadar ortak alanlardan da ilanlar verilebilmektedir. İnşaat işçilerinin her şehirde toplandıkları bir alan mevcuttur. Bu toplanma alanında pek çok esnaf bulunmaktadır. Çalışanlar buralara sık sık uğradıkları için esnafla tanışmaktadırlar. Böylece esnafın inşaatın her alanında tanıdığı bir çalışan mutlaka bulunur. Esnafla anlaşan işçiler, işçi arayan bir işverenin olması halinde kendisine haber verilmesi için ilan verilmesini isterler. Böylece bu alanda bulunan esnafın çoğunun kapısında veya camlarında "inşaat işçisi temin edilir" şeklinde bir ilan asılmaktadır. Böylece bu şehirde yaşayıp inşaat işçisi arayan işverenler bu bölgeleri ziyaret ederek istediği vasıfta elemanı temin edebilmektedir. İşçi temin etmek isteyenler için bu yöntem internet üzerinden çalışan aramaktan daha etkili olabilmektedir. 

 
Toplam blog
: 8
: 296
Kayıt tarihi
: 20.07.17
 
 

30 Mart 1998 Adana doğumludur. İstanbul, Bursa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Edirne, Çana..