Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş Stresi Yönetimi

İş Stresi Yönetimi
 

Kurumların bizlerden istedikleri en yaygın terapi şeklidir. İş hayatında stress yönetimi. İş hayatı çok hızlı ve değişken bir yapıya sahip günümüzde. Tabii bu durumun getirdiği gelişim açısından birçok olumlu nokta olsada büyük ölçüde çalışanların özellikle yönetici konumunda olanlarında üzerinde büyük bir yük ve kontrol edemedikleri bir stress faktörü haline gelir.

Genelde öfke kontrolsüzlüğü ile baş gösterir ve popular ismine odaklanırsak tükenmişlik sendromu ile başgösteren bir durumdur. İş hayatına başlamadan önce akademik dönemlerindeki o güzel hayaller ve başarı isteği yerini isteksizlik ve çevremizde varolan hiçbirşeyeden zevk alamamak ve artı olarak rahatsız olmaya kadar bizi götürür. Tabii bu durumda başarısızlıklara ve en önemlisi kendimizle ilgili inanaçlarımızı kaybetmeye yol açar. Sürekli olarak daha fazla şeye erişmeye çalışmak bizim yaşamımızda başarılarımızı görmezden gelip başarısızlıklarımızla yaşamaya ve sadece iş değil özel yaşamımızda da mutsuzluklarımıza sebep olur.

Bu durumda uyguladığımız birçok terapi şeklimiz olsada öncelikli olarak kişinin bahsettiğimiz bu farkına varamadığı başarılarını hatırlatmak ve farkettirmek olur. Kişi kendini böylece yaşama dair daha motive ve enerjik hissetmeye başlar.

Anton Çehov’un çok güzel bir sözü vardır . ‘’İnsan inandığıdır.’’ Der. Bizler yaptıklarımızı ve başardıklarımızı hatırladığımızda çok daha verimli hale gelebilir ve yaşama daha motive olabiliriz. Çevremizdeki olumsuzluklara odaklanmak yerine onları nasıl çözebilir ve daha fazla nasıl etkin olabilitriz diye düşünebiliriz.

Kişide aldığı terapi noktasında bu farkındalıklar açılmaya başlaması ne kadar hatırlama ile başlasada bir de sahnelerde öğrenilmiş çaresizliklerimiz vardır. Öğrenilmiş çaresizlikler maalesef özellikle bizim toplumumuzda  kültür ve yetiştirilme tarzımıza  göre çok daha fazladır. NLP’nin, Quantum terapisinin bazen de hipnoterapi’nin bizlere vermiş olduğu yetkinlikler ile işte bu çaresizlikleri 1 maksimum iki seansta özel teknikler ile ortadan kaldırır ve kişinin ilerlemesine hız kazandırırız. Bu teknikler de bizim bu alanda en güçlü silahlarımızdır.

İnsanların korkularını, öğrenilmiş çaresizliklerini, istemedikleri davranışları ortadan kaldırdığımız yöntemlerdir.Tüm bu yaptığımız çalışmalar ile minimum bir ay gibi bir sure içinde özel yaşımında ve iş yaşamında daha mutlu dolayısıyla daha verimli bireyler olmalarını sağlarız.

Unutulmaması gereken burda en önemli nokta, bir başkasının sahip olduğu enerjiyi bizim sahip olamayacağımızı düşündüren şeyin ne olduğudur.

http://www.nativa.com.tr

 
Toplam blog
: 10
: 193
Kayıt tarihi
: 07.01.13
 
 

Beykent üniversitesi konservatuar, oyunculuk Kişisel gelişim uzmanı& eğitmen Nati..