Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '14

     
    Kategori
    Çalışma Yaşamı
     

    İş yaşamında "Mutluluk dediğin"

    İş yaşamında "Mutluluk dediğin"
     

    iş yaşamında mutluluk


    Mutluluk nedir dendiğinde herkes için aynı cevabı almak oldukça yanlış bir bekleyiş olacaktır. Çünkü mutluluk kişiden kişiye değişiklik gösteren ve göreceli bir ruh halidir. İçerisinde aynı etkiyi oluşturur. Dışa vurumu güler yüzdür. Mutluluk kişinin beyninin endişelerden arınması değildir. Endişelerle de insan mutluluk duyabilir. Bazı insanlarda oldukça küçük şeyler bu etkiyi gösterirken bazıları için biraz daha geniş kapsamlı oluşumlar mutluluk kaynağı olabilmektedir. Bu da yukarıda söz ettiğimiz görecelilik ile alakalı bir durumdur. Bilinen en belirgin gerçek vardır ki herkes mutluluk ister. Herkes hayatında daha olumlu duygular ister. Kimi aşk ile kimi para ile kimi aile ile mutlu hisseder kendini. Ana tema ruhsal dinginliktir.

    Görüldüğü üzere mutluluk yaşayan insanlar daha dingin olur dedik. Bu neleri beraberinde getirir. Öncelikle mutluluk duygusu içindeki kişinin daha sağlıklı yaşaması ya da var olan sağlık sorunlarından arınması kolaylaşır. Bu tıbbi olarak da ispatlanmış bir durumdur. Ayrıca mutluluk içindeki kişiler hem statü olarak hem de iş huzuru olarak daha iyi durumdadırlar. Çünkü mutluluk iş motivasyonu sağlıyor.

    Mutluluk dolu bir kişinin kendi aile ya da arkadaş çevresinde daha çok sevilmesinin nedeni de bu mutluluk duygusunun yaydığı pozitif etkidir. Böylelikle de mutluluk kaynakları zincirleme olarak devam eder. Her kişinin mutlu olma gayreti vardır ancak bazı kişiler hep bir bahaneler üreterek bunu ertelemektedirler.  

     
    Toplam blog
    : 1
    : 148
    Kayıt tarihi
    : 26.05.14
     
     

    1972 İstanbul doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında aldıktan sonra Türkiye'ye geri dönüş y..