Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger

http://blog.milliyet.com.tr/diyetisyen_ipek

26 Şubat '08

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş yeri için 8 beslenme önerisi

İş yeri için 8 beslenme önerisi
 

Sabah odanıza girerken sekterinizden çay veya kahve yerine, 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu, 1 bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 porsiyon taze veya kuru meyve isteyebilirsiniz. Böylece güne daha iyi başlayacaksınız.
Gün içerisinde asansör yerine merdiven kullanın. Her merdiven aktivitesi sonrasında 1 bardak su için. Böylece su içmek için bir bahaneniz oluşacak, bu şekilde hatırlayabileceksiniz.

2 saatten fazla masanızda hareketsiz oturmayın. Arada ofis içerisinde veya dışarısında hareket edin. Bir fitness uzmanından masa başı yapılabilecek öneriler edinin ve uygulamaya çalışın.

Ara öğünlerinizi ihmal etmeyin. Böylece kan şekeriniz kontrol altında olacak, çalışma performansınız ve konsantrasyonunuz olumsuz etkilenmeyecektir.
Gün içerisinde tükettiğiniz çay ve kahve sayısını mümkün olduğunca azaltın. Kahvenizi tüketirken sütlü (sade veya kremalı değil) olmasına özen gösterin. Böylece az da olsa kahvenizle birlikte süt de tüketmiş olursunuz.
Toplantı masasında veya toplantı arasında sağlıklı besinler tercih edin. (İpuçları yarın)

İçecek olarak asitli içecekler ve hazır meyve sularından kaçının. Bunların yerine limonlu açık çay, bitki çayları (bilinçli tüketim önemli), taze sıkılmış meyve suyu, ayran, süt tercih edebilirsiniz.

Çalışma masanızda temiz, cam şişede bulunan su bulundurun. Düzenli su içme alışkanlığı kazanmak sağlık açısından son derece önem taşımaktadır.

 
Toplam blog
: 75
: 3477
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Merhabaaalar ! Mesleğini çok ama çok seven bir Uzman Diyetisyenim. Hacettepe Üniversitesi 'Besl..