Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '10

 
Kategori
Bilim
 

Isaac Newton'un yaşam hikayesinden etkileyici notlar...

Isaac Newton'un yaşam hikayesinden etkileyici notlar...
 

Isaac Newton denilince hepimizin aklına şu hikaye gelir;

Newton çalışmaktan yorulduğu bir gün dinlenmek için bir elma ağacının altına oturur. Bu sırada aklından denklemler, problemler geçmektedir. Aniden kafasına bir elma düşer ve bu düşen elmayla birlikte aylardır çözemediği ve adını bir türlü koyamadığı ‘’YER ÇEKİMİ YASASINI’’ nasıl izah edeceğini anlar…

Bunlar pek çoğumuzun bildikleri ama ya bilmediklerimiz, o çok etkili hayat hikayesi…

Merak ediyorsanız, ben paylaşmaya hazırım, siz de okumaya hazırsanız buyurun arkadaşlar;

Newton’un bilinmeyen çocukluğu;

Newton babası öldükten birkaç hafta sonra doğmuş. Erken doğum olduğu için kimse yaşamasını beklemiyormuş. O hayata herkesi şaşırtarak başlamış ve bulduğu buluşlarla da herkesi şaşırtmaya devam etmiş. Yedi yaşına geldiğinde annesi, yaşlı bir papazla evlenmiş ve Newton’u anneannesinin yanına bırakmış. Lakin anneannesi Newton’un salak olduğunu düşünüyormuş. ( Bu arada okuyucularımdan özür dilerim, kitapta böyle yazıyordu )..

Newton mutsuz olmasına rağmen, düşünceleri çok farklı imiş. On yaşına geldiğinde, üvey babası ölmüş ve annesi, Newton’un yanına geri dönmüş. Ancak yalnız değil iki üvey kardeşiyle birlikte.

Annesi çok zengin olmasına rağmen, Newton 12 yaşına geldiğinde onu yatılı bir okula göndermiş…

Devamını merak ediyorsanız, Eğlenceli bilgi Timaş Yayınları ‘’Isaac Newton ve Elması ‘’adlı kitabı okumanızı tavsiye ediyorum..

Yalnız çok kısa birkaç noktaya daha değinmek istiyorum;

Bugün birçok insanın Newton’u büyük bir düşünür olarak kabul ettiği bir gerçektir. Çünkü, O, ünlü bir matematikçi, fizikçi, astronom, mucit ve filozoftu. Ancak zor bir yaşamı vardı. Hiçbir zaman yılmadı.

Üstelik kişilik olarak da çok çekingendi. Öyle ki, bilimde devrim yaratacak buluşlarının çoğu, örneğin diferansiyel ve inteğral hesabı 38 yıl sonra, yayınlanmıştır.

Newton’un yaşam hikayesi, belki de şu kısacık notlar sizi daha derin düşünmeye sevk edip, içinizdeki cevheri ortaya çıkarmanıza neden olacak.. Siz yeter ki isteyin. Eğitim yazılarımda hep söylemişimdir.. İSTEMEK BAŞARMAKTIR..

Yazıyı da yazmamdaki esas amaç; İnsanın istedikten sonra, tüm zorlukları yenebileceğini görmesi ve özellikle YGS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, bazı öğrencilerin istedikleri başarıyı elde edememelerinden dolayı, ümitsizliğe kapılmalarıydı.

Hayatta zor, imkansız diye bir şey yoktur.. ama önce siz kendiniz inanın buna.. Yoksa siz inanmazsanız ben sizi nasıl inandırayım ki :)

Azminiz daim olsun..

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..