Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

İşe bak, ahlaka bak...

İşe bak, ahlaka bak...
 

egepostası.com


Ne olmuş !
 
Çocuklara cinsel istismar araştırılsın’ denen önerge TBMM’si tarafından reddedilmiş. (diken.com./ 23.3.16)
 
Şimdi haberlere bakın:
 
 
1. Nazilli:
 
“Nazilli’de okulda 6 kız öğrenciye taciz iddiasına tutuklama
 
Nazilli'nin Derebaşı Mahallesi’ndeki Çaylı Ortaokulu’nda hizmetli M.Ş.’nin 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.”(16.3.16)
 
Aydın’ın Nazilli  İlçesin’de, hizmetli olarak görev yaptığı ortaokulda 6 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen 51 yaşındaki M.Ş. görevden el çektirildiği gün, tutuklandı.”
 
Nazilli’ye 23 kilometre uzaklıktaki kırsal Derebaşı Mahallesi’ndeki Çaylı Ortaokulu’ndaki kız öğrencilerden E.S., N.D., F.K., M.B., A.Ç. ve F.S., geçen 4 Mart’ta rehber öğretmenlerine okulda 15 yıldan bu yana hizmetli olarak görev yapan evli, 1 çocuk babası M.Ş.’nin kendilerine cinsel tacizde bulunduğu söyledi. Rehber öğretmenin durumu bildirdiği okul yönetimi komisyon oluşturup, öğrencilerden şikayetlerini belirten birer dilekçe alıp, konuyu Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.” (milliyet.com..tr/16.mart.16)
 
2. Van :
 
“Cinsel istismara 171 yıl hapis!
 
Van'ın İpekyolu ilçesinde üç erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa 171 yıl hapis cezası verildi.”
 
Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık İ.A. ile avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısının mahkemeye sunduğu mütalaada, sanığın parkta oynayan küçük yaştaki üç erkek çocuğuna para ve benzeri şeyler vererek metruk binaya götürüp cinsel istismarda bulunduğu kaydedildi. Mütalaada; mağdurların teşhisi, tanık beyanları ve dosya içerisindeki raporlardan sanığın suçunun sabit olduğuna yer verilerek, eylemine uyan sevk maddelerince cezalandırılması talep edildi.”(17.3.16)
 
3.Ankara:
 
Ankara’da bir halk eğitim merkezi çalışanı hakkında, 7 yaşındaki bir kız çocuğuna merkezde cinsel istismarda bulunmaktan 36,5 yıl hapis istemi dava açıldı. Tutuksuz sanık hâlâ merkezde çalıştığını söyledi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın 29 Şubat günü hazırladığı iddianameye göre, süreçte şunlar yaşandı…”(posta.24.mart.16)
 
4. Karaman:
 
Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre; 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan 600 yıla yakın hapsi istenen öğretmen Muharrem B. ile ilgili iddianamenin detayları dehşet verici. İddianameye göre Ensar Vakfı ve KAİMDER’in yurtlarında yaşanan istismarlar 3 yıl sürmüş.”(haber3.com./24.3.16)
 
Çocuklar üzerinden oynanan; böyle bilinen, bilinmeyen nice feci olaylar…
 
Belli ki bu olaylar sürüp gidiyor…
 
Olayların arkasından şunlar yaşandı..
 
Bütün süregiden bu olaylara karşılık başı bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu , sözkonusu çocukların rehabilitasyonu için gerekli çalışmaları başlattıklarını, hukuki açıdan da davayı takip ettiklerini söyledi. Bakan Ramazanoğlu, "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle öne çıkmış olan bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı'nı tanıyoruz, hizmetlerini takdir ediyoruz. Öte yandan bunu yapan kişi için sıfır toleransla hukuki takibimizi yapıyoruz" demişti. (cnnturk.com.23.3.16)
 
İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılması ve önlenmesi için TBMM'ye bir araştırma önergesi sundu. Kerestecioğlu, Karaman'da yaşanan cinsel taciz olayıyla ilgili olarak da Aile Bakanı Ramazanoğlu'nun açıklamalarına karşılık "Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz!" dedi. (cnnturk.com.23.3.16)
 
”Kerestecioğlu basın toplantısında “Bugün hükümetin kalkıp ‘en ağır ceza verilsin, çocuk istimarcılarına sıfır tolerans’ demesi hiçbir şeyi çözmeyecektir. Ortada ne bir ilke, ne önleme ne denetim mekanizmaları olmadığı zaman bunlar boş laftan öteye geçemez. Şu anda başka yerlerde başka çocukların bunu yaşamadığından hiçbirimiz emin değiliz. Örneğin Pozantı Cezaevi’nden sonra cezaevlerinin durumunu, çocukların cezaevlerinde neler yaşadıklarını biliyor muyuz?" diye sordu.”.(cnnturk.com.23.3.16)
 
Görüyor musunuz burnumuzun dibinde neler oluyor…
 
Çocuklarımız kimlere emanet ve onlara nasıl davranılıyor…
 
Desenize: Namus diye, namus diye, namus elden gitti…
 
Ahlak diye; ahlak diye… Ahlak ayaklar altında…
 
Zavallı çocuklarımız. Anadolu’nun zavallı çocuklarının  hayatları, arları, namusları kimlerin elinde. Görün bakın!
 
Kerestecioğlu’nun bu olayların soruşturulması için verdiği önerge Meclis’te reddedildi.
 
Yani, nasıl düşündüler bilemiyorum. “Kol kırılır yen içinde..” diye mi düşündüler…
 
Bir pisliktir akıp gidiyor. Kim toplar bunun ardını bilemiyorum. Yazık oluyor masum çocuklarımıza.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..