Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '14

 
Kategori
Danışmanlık
 

İSG ve maliyet

İSG ve maliyet
 

Günümüzde çoğu işveren ayakta kalma savaşı verirken doğal olarak İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili çalışmaları gereksiz ve mecburi bir yatırım olarak görmektedir.

Evet insanların alışık olmadığı bu #kanun ve yönetmeliklerin gerektirdiği ve maliyet harcamaları gerektiren iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemler başta maliyet artıran unsur gibi görünse de rakamlar bunu doğrulamıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili alınması gereken önlemler alınmadığında meydana gelebilecek beklenmedik olaylar ve iş kazaları sebebiyle üretim olumsuz etkilenecek ve planlanan #üretim miktarı ve maliyetlerde ciddi farklılıklar meydana gelecektir.Bu tip olayların sık meydana geldiği kuruluşlarda ise, çalışan maliyetleri yükselecek, #uzman personel bulma sıkıntıları yaşanacak, çalışanların motivasyonunun kaybolmasının yanı sıra çalışan-işveren ilişkileri zedelenecek ve tüm bunların #doğal sonucu olarak verimlilik dramatik şekilde azalacaktır.

Görüldüğü üzere yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan yukarıdaki #grafik İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarının ilerleyen zamanla birlikte maliyet artırıcı bir unsur haline geldiğini söylüyor.

6331 sayılı kanun da ön plana çıkan proaktif yaklaşım benimsendiği taktirde ülkemizde ki iş kazaları azalacaktır. Bir sonra ki makalemiz de reaktif ve proaktif yaklaşımdan bahsedilecektir.

 
Toplam blog
: 3
: 36802
Kayıt tarihi
: 02.07.14
 
 

Necati ALOĞLU, 1961 Rize Doğumlu ve Endüstri Mühendisidir. Özel Sektörde 10 yıl süreyle Endüs..