Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '08

 
Kategori
Dünya
 

İşgalciler ve ileri karakolları...

İşgalciler ve ileri karakolları...
 

Evet, işgalci Amerika’nın, Ortadoğu’daki ileri Karakolu İsrail Gazze şeridi boyunca saldırılarına devam ediyor.

Hem de ne saldırı! Tüm dünyaya meydan okuyarak, tüm dünyanın gözünün içine bakarak, çor, çocuk, kadın erkek, yaşlı, genç demeden önüne gelenin üzerine bomba yağdırıyor.

Bu günlere nasıl gelindi? Herkesçe malum! Ayrıca bu saldırılara çanak tutan Hamas Örgütü var.

Hamas nedir?

Hamas eskiden El Fetih ve Arafata karşı kurulmuş bir muhalefet örgütü iken, bu gün kendilerini İslami Mücahitler örgütü olarak tanıtan ve halkın dini duygularını sömüren, halkın arasına saklanarak, onların ölümüne neden olan bir örgüt!

İşte böylesi bir ortamda; kısa bir sessizlik döneminden sonra Ortadoğu'nun işgalci ülkesi İsrail, yine ölüm ve kan kusmaya başladı. Gökyüzünden yağmur gibi füze ve bomba Gariban Filistin halkının üzerine yağdırılıyor.

Tıpkı ikinci dünya savaşında Nazilerin Yahudilere uyguladığı katliam gibi… İleri Karakol İsrail kendi toplumuna karşı yapılan o katliamın öcünü alıyor! Son üç gündür insanlık tarihinin en kanlı katliamlarından birini sürdürüyor.

Filistin'in Gazze kentine yağmur gibi bomba yağdıran İsrail, kesin olmamak kaydıyla (Çünkü her geçen saat ölü sayısı artıyor) 350'ye yakın insanı katletti. Ayrıca 1500 civarında da yaralı mevcut.

Bu konuda yazdığım Meydan Okuma ve Katliam isimli blog yazımda bu yazıyı 235 olarak belirtmiştim. Saldırılar arttıkça, ölü sayısı da artıyor.

Tabi birde bu vahşete ses çıkarmayan, özgürlük ve demokrasi hamileri ile bu vahşete büyük destek veren en büyük işgalci ABD var.

Neymiş efendim? İsrail'in kendisini koruması en doğal hakkıymış!

Şöyle bir bakıyorsun; kendilerine özgürlük ve demokrasi hamiliği görevi biçen, çağdaş(!)olarak bilinen Avrupa ülkeleri ise bu insanlık suçu karşısında sessizliğini sürdürüyorlar.

Bu katliam ve insanlık suçu karşısında yapılan birkaç küçük açıklamalar ise, sadece zevahiri kurtarmaya yönelik sembolik adımlar niteliğinde. Ya diğer dünya ülkelerine ne demeli.

Örnek mi?

Alın size Rusya, Çin, Hindistan ve Japonya da katliamla ilgili İleri Karakol İsrail'e yönelik bir kınama açıklaması bile yapmadılar.

Bu saldırı ve insanlık suçuna seyirci kalan bir topluluk daha var ki!

Hiç sormayın!

Hani şu Petrol Zengini Ortadoğu'nun İslam ülkeleri var ya! İşte, onların suspus olması, bu kanlı vahşete karşı duyarsız kalması, acaba diyorum bizi basın ve yönetenler yanlış yönlendirip, yıllardan beri Filistin’in yanında yer almamızı sağladılar da, biz eksik mi düşünüyoruz! İleri Karakol İsrail haklı da gariban Filistin Halkı haksız mı?

Arap dünyasının diktatörlükle yönetilen bu ülkeleri, işgalci Amerika'nın piyonu olarak yıllardır ülkelerini demir yumrukla yönetip, halkının başını doğrultmayan bu ülkelerin liderleri nerde?

Şimdi gözler, insanlık adına utanç verici bu katliama dur diyecek bir müdahaleyi bekliyor. Böyle bir müdahaleyi kim yapacak?

Bakalım, başka ülkelerde birkaç kişi öldürülüyor diye harekete geçen Batı dünyası, bu vahşete müdahale edecek mi?

Ya o diktatör Arapl liderler? İçin, için ABD ve Avrupa’yı desteklemeye devam mı edecekler?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..