Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İshal olunca neler yemeliyiz, içmeliyiz.

İshal olunca neler yemeliyiz, içmeliyiz.
 

Çeşitli nedenlerle yakalandığımız ishalde vücudun güçten düşmemesi için bazı besinlere öncelik tanımalıyız örneğin yoğurt çorbası, tuzlu ayran, haşlanmış patates, haşlanmış pirinç, rendelenmiş şeftali veya püresi, muz, kabuksuz elma gibi tabii ki bol bol da su içmeliyiz.

Özellikle çocuklara kaynatılmış ve soğutulmuş su kullanmalıyız şayet su içemiyorlarsa asitli içecek verebiliriz, çay ve tuzlu ayran içirebiliriz. Çaya biraz şeker ya da bal koymak bağırsaklardaki tahrişe iyi gelir. Büyükler bunlara ilaveten kahve de içebilir.

İshale yakalanmış hastalarda çorba olarak bana göre olmazsa olmaz diyebileceğim tek çorba çeşidi yoğurt çorbası veya diğer adıyla yayla çorbasıdır. Nedeni ise yoğurtta bulunan faydalı bakteriler bağırsaklara geçince oradaki zararlı bakterilerle mücadeleye girerek bağırsaklarımızın hızla iyileşmesini sağlayacaktır.

Şiddetli bağırsak hareketlerini önlemek için şeftali ve elma püresini balla verebiliriz şayet bu meyveleri bütün olarak sert bir şekilde vermeye kalkarsak bağırsaklarda ağrıya neden olabilir.

Büyükler için en etkili yöntemlerden biri ise 1 çorba kaşığı çiğ kahvenin içine limon sıkıp krema haline getirip yemektir tabii ki üzerine su içmeyi unutmayın!! Özellikle seyahatlerde başınıza gelirse mutlaka deneyin.

Herkese sağlıklı, neşeli günler diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..