Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

IŞİD "İslam Okulları" ülkemizde!

IŞİD "İslam Okulları" ülkemizde!
 

Görsel internetten alınmıştır...


IŞİD ülkemizde İslam Okulları açmış. Bu okullarda çocuklarımıza, bizim çocuklarımıza, sözde islam dersi veriyormuş. Biz İslam Okulundan karne almadığımız için demek ki bizim İslamla alakamız yok bu durumda.

Haberi milliyet.com.tr’de okuduğumda gözlerime inanamadım. Bu nasıl bir rahatlıktır? Bu  rahatlığı nereden alıyorsunuz? Sizleri kim koruyor ve kolluyor? Akıl alır gibi değil.

Işid saflarında savaşırken yaralanıp Türkiye sınırına bırakılan, ameliyatlardan sonra Ankara Hacıbayram’daki ailesinin yanına dönen ve kısa süre önce yeniden IŞİD’e katılan Taylan Özgür’ün sosyal medya hesaplarında yer alan fotoğraf ve bilgilere göre, IŞİD’in insan toplamak için kullandığı iddia edilen bir barakada, kısa süre öncesine kadar IŞİD bayraklarının asılı olduğunun görüldüğü.

Bir başka hesapta ise 14 Mayıs’ta “Çocuklar İslam karnesini aldılar okuldan elhamdulillah” mesajıyla çocukların “İslam okulu”na gittiğini ve karne aldığını duyurmuşlar.

Hesap, “İslam karnesi”nin fotoğraflarını da paylaşmış.

Karnenin ön yüzünde, Arapça ve Türkçe olarak yazılmış besmelenin bulunduğu. Besmelenin altında ise “Tağutta kulluktan kaçınıp, Allaha yönelenlere müjde vardır” ibaresinin olduğu, karnenin arkasında yazan dörtlükte ise “KORKMA! Sen halifesin çocuk!/ Şimdi atla ve zıpla/ Doyasıya oyna/ Ama bir gün yeryüzü/ Emanet edilecek sana/ Sakın unutma!” sözlerinin yer aldığı belirtilmiş.

Çocukların beyinlerinin nasıl yıkandığını anlamak için bu dörtlüğe bakmak yeterli. Şimdi gül ve oyna, sırası geldiğinde de ölmeye ve öldürmeye hazır ol!

Karnede Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi gibi derslerin yanı sıra Siyer, Hadis Ezberi ve Kuran dersleri de yer alıyormuş.

İnsan kafası kesme dersi veriliyor muydu acaba? Sanırım onu yerinde uygulamalı gösterdiklerinden karnede belirtmeye gerek duymamışlar. Zaten orada beyinlere nakşedilen bilgilerle mezun olan biri hiç düşünmeden binlerce kişiyi gözünü kırpmadan öldürebilir. Acaba kaç huri ve cennet ikramıyla kandırıyorlar bu genç beyinleri?

Uzun zamandır basında yer alan haberlerde Türkiye’de çeşitli illerden Işid’e binlerce kişinin katılmakta olduğu haberleri yapılıyordu. Muhalefet bu konuyu mecliste dile getiriyordu.

Düşünüyorum da;

Atılan bir tweet nedeniyle peşine düşülen insanlar mahkum edilirken, okul açıp karne veren eli kanlı bir örgüt ve bu örgüte adam devşiren insanların cirit attığı bir ortamda nasıl oluyor da devlet olanları görmüyor? Bu bana hiç mantıklı gelmiyor.

Tüm bunların yaşandığı ülkemde, devletin istihbarat birimleri ya uyuyor, ya da görmezden geliyordu. Bunun başka izahı var mı?

Şimdi kafalarına saksı düştü sanırım ki biraz hareketlenme oldu örgüte karşı ama geçmiş olsun. Binlerce gencimiz elden çıktıktan sonra neye yarar?  01 Ağustos 2015

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..