Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

IŞİD'dan Şah böyle mi uzaklaştırılmalı idi?

IŞİD'dan Şah böyle mi uzaklaştırılmalı idi?
 

Hangi taşı kaldırırsan ABD'nin


IŞİD’dan Şah böyle mi uzaklaştırılmalı idi?     

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriye içindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi’ne 50 tankla operasyon gerçekleştirdi.

Süleyman Şah Türbesi Türkiye sınırındaki bir başka Suriye toprağına Eset yönetiminin onayını beklemeden tek taraflı olarak nakledilmesi sonucu Suriye Devleti’nin toprakları fiilen ihlâl edilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün‘devlet adamlığı’ ile 20 Ekim 1921 tarihinde Türkiye – Fransa hükümetleri arasında imzalanan Ankara Antlaşması’nın 9. Maddesi ile İsmet İnönü’nün ‘diploması dehası sonucu imzalanan 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşmasının 3. Maddesi uyarınca; Caber Kalesi, türbe müştemilâtıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti(T.C.)toprağı kabul edilmiştir.

Ogün bugündür; T.C. Caber Kalesi’nde muhafız bölüğünü barındırıyor ve ay yıldızlı bayrağımızı da surlarında dalgalandırıyor.  

Ancak 20 Mart 2014 tarihinde IŞİD, sosyal medya kanalıyla T.C. Hükümeti’ne üç gün içinde terk edilmemesi ve ay yıldızlı bayrağın indirilmemesi halinde Türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulundu.    

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşalı tavrıyla “Böyle bir yanlışlık olacak olursa gereği neyse yapılacaktır. Bu topraklar bizim toprağımızdır. Bu topraklarda yapılacak bir saldırı aynen Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır” demesine rağmen, daha bir yıl olmadan, AKP Hükümeti yurtdışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ni kaçarak terk ediyor.   

Diğer yanda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprakların uluslararası hukuk gereğince Türk toprağı olduğunu ve bir tehlike söz konusu olması halinde her türlü karşılığın verileceğini” dünya âleme ‘deklare’ etmesine rağmen, Türbesini bir terör örgütünden koruyamamanın aciz-ine düşmüştür.  

AKP Hükümeti’nin, IŞİD terör örgütüne karşı koymadan toprakları terk etmesi T.C. Devleti’nin ‘saygınlığına’ gölge düşürmüştür.

Kendilerini İslami Terör Örgütü olarak deklare eden IŞİD’i hala ‘unsur’ olarak algılayan ve sunan AKP Hükümeti‘hoşgörü’ anlayışı ile “Devletin egemenliği altında bulunan toprakları Devlet idaresinden ayırmak” aymazlığını göstermiş bulunuyor.

Topraklarımızı yabancı bir devletin egemenliği altına koyanların, ‘Türkiye’nin özellikle başta Suriye, Mısır, Libya, İran, Mısır ve İsrail politikalarını gözden geçirmek ve güncellemek zorundadırlar. 

23.02.2015

Not: Fotoğraf Alıntıdır. 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..