Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

IŞİD’in arkasında şu devlet var, bu devlet destekliyor iddiaları varsayımdan ibaret

IŞİD’in arkasında şu devlet var, bu devlet destekliyor iddiaları varsayımdan ibaret
 

Genelde insanlarımız böyle düşünüyor. Sadece IŞİD için değil PKK ve diğer örgütler için de. Bu iddialara gülüyorum. Hatta gülemiyorum; çünkü karnımın içi acıyor!

Ya hiç mantık var mı Allah aşkına! Amerika 80 bin askeri olan IŞİD’i kuracak. Niye ki? Kendisi zaten örgüt gibi, her yerde dolaşıyor. Savaştırıp silah satacaksa silah ticari bir mal, normalde de satar zaten. Amerika’nın IŞİD’i kurmakla ne amacı olabilir ki. IŞİD’i önce kuracak sonra kendi kurduğu örgüte bomba yağdıracak öyle mi?

Eğer devletler örgüt kuruyorsa senin devletin de kurar. Maşallah son zamanlarda iyice sivrildi, Orta Doğunun yeni İsrail’i! Aklı başında bir ülke niye örgüt kurup başına bela etsin. Sen şimdi Amerika olsan böyle bir IŞİD’i kurar mısın? İran gibi, eski Libya gibi belki. İsrail ve Kuzey Kore’nin ise örgüt kurmalarına gerek yok zaten kendileri örgüt.

Bu iddialara ciddi ciddi inananlar da var. Usame Bin Ladin Amerika’nın adamıymış… Bir zaman öyle söylendi. Amerika ikiz kuleleri vur diye Bin Ladini yetiştirdi öylemi? Komik olmayın lütfen. CİA, KGB, MOSAD vs çeşitli yer altı faaliyetleri yürütmüş ve ülkelerin siyasetine müdahale etmiş olabilirler ama devlet bazında işte Amerika şu örgütü kurdu, PKK birilerinin taşeronu gibi ipe sapa gelmez iddialarla insanların kafasını karıştırmayın.

Kurulmuş örgüte destek veriyor olabilirler, ona iddia etmem ama IŞİD’i Amerika kurdu, PKK dış güçlerin kurduğu taşeron bir örgüttür gibi iddialar hiç inandırıcı değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..