Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '14

 
Kategori
Dünya
 

IŞİD’in Esad’ı kurtardıktan sonraki yeni görevi PKK’yı aklamak Kürdistan’ı hazırlamak mıdır (4)

IŞİD’in Esad’ı kurtardıktan sonraki yeni görevi PKK’yı aklamak Kürdistan’ı hazırlamak mıdır (4)
 

İnsanlığın geldiği nokta, geliştirdiği teknoloji ile uyumlu değildir. Konforunu geliştiren insanın insanlığı gerilemektedir.


I. Dünya Savaşı’nın galipleri, Osmanlı Hanedanlığı ve Hilafeti kaldırtarak Müslüman ülkelerin son kalesini de düşürürler. Sıra, tespih tanesi misali dağılan Müslüman ülkeleri yutmaya gelmiştir.

...

Gelişmiş Kapitalist Batılı ülkelerinin, özellikle Japonya, Çin, Hindistan, Ortadoğu ve Afrika ülkelerindeki politikalarını anlamanın yolu; Kapital ve Kapitalizm’in doğuşu, gelişimi ile, Sanayii Devrimi’ni nelerin tetiklediğini ve sürdürülebilirliğinin gereklerini öğrenmekten geçmektedir.

Gerçeğinde bugün yukarıdan bakıldığında, “Japonya, Çin ve Hindistan ve benzeri ülkeler kimin için üretmektedir?” Sorusuna cevap vermek için, bahse konu ülkelerin dış ticaret yapılarını iyi bilmek, analiz etmek gerekmektedir.

Bu ülkelerin ürettikleri, zenginlikleri kimlere ve nerelere gitmektedir?

İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD’nin ilk önce kendi halklarını sömürerek başlattıkları kalkınma hareketinin sürdürülebilirliği için ikinci adımda  dış-uzak pazarlara yöneldikleri bilinmektedir.

Meraklıları bunlarla beraber, Bakir ve tüketime aç Japon ve Çin pazarlarının, Avrupa ve Amerika’nın hangi tehditleri sonrasında kendilerine açıldığını bilirler.

...

Kaldığımız yerden IŞİD-Kobani...

Başbakan Davutoğlu'nun, 27 Ekim 2014’de, BBC Muhabiri Lyse Doucet  ile yaptığı görüşmeden kısa alıntılarla, IŞİD-Kobani Olayına dönersek;

BBC:ABD sizce uçuşa yasak bölge talebinizi kabul edecek mi?

Ahmet Davutoğlu:Uçuşa yasak bölge neden önemli. Rejim ve IŞİD tarafından oynanan oyunu biliyoruz. Suriye rejimi Halep ve etrafını bombalıyordu. Rejimin kara birlikleri olmadığından IŞİD bu bölgelere yerleşti, dolayısıyla aralarında taktiksel bir işbirliği vardı. Rejim belli bölgeleri bombaladığında ÖSO'nun çekildi, IŞİD bu bölgeleri işgal etti. IŞİD bu bölgelerden çekilirse ve uçuşa yasak bölge oluşturulmazsa, Suriye rejimi, bombardımana devam edecek Türkiye'ye daha fazla mülteci sığınacak. (1)

Başbakan Davutoğlu ne demektedir?

-“Rejim (Suriye) ve IŞİD tarafından oynanan oyunu biliyoruz.

-Suriye rejimi Halep ve etrafını bombalıyordu. Rejimin kara birlikleri olmadığından IŞİD bu bölgelere yerleşti, dolayısıyla aralarında taktiksel bir işbirliği vardı..”

...

Ve IŞİD üzerinden oynanan Kobani oyunu;

Sahne 1; IŞİD-Esad işbirliği; Esad’a karşı savaşan ÖSO (*)  IŞİD desteği ile püskürtülür ve orada (şimdilik)  işi biten IŞİD Kobani’ye yönlendirilir.

Sahne 2; IŞİD-Kobani’yi işgal girişimine başladığında,  Türkiye’yi (savaş) olayların içine çekmek isteyenler (Kobani’ye doğrudan bir askeri yardım etmesi yönünde) bir netice elde edemeyeceklerini peşinen bildikleri halde bu bahane edilerek, özellikle Kürt kardeşlerimizin çoğunlukla yaşadığı bölgeler (Özellikle de Van ilimiz) yakıp-yıkılmaya ve masum insanlar öldürülmeye başlanır. (**)

Bu olaylarla bölgede hesapları olan, (İç-Dış odakların) verdikleri mesaj;

Ya beklentilerimizle uyumlu olarak dediklerimizi yaparsınız, ya da bunun bedelini ödersiniz.

Ancak, Türkiye geçtiğimiz dönemlerdeki gibi vesayet altında, yeterince güçlenmemiş bir ülke değildir.

...

Sonlandırırken yazılanlar özetle;

-Dönemin iddialı devletleri,  Yeni bir dünya düzeni ve mevcut sömürgelerin –petrolün- yeniden paylaşımı için (1914-1945 Yıllarında) aralarında iki Dünya Savaşı yaşarlar.

-Amerikalıların Musul Petrolü ile ilgili görüşleri; Pasta o kadar büyük ki, bunun Amerika’ya ait olması için her şey yapılmalıdır. İngilizlere göre ise; “Bir Damla Petrol, bir damla kandan daha değerlidir. Bu tespitler, Ortadoğu’da yaşanan-yaşatılan katliamların en açık nedenleri arasındadır.

--80’li yılların başlarında Amerikalılar Sovyetler Birliğine karşı koymak amacıyla “al-Kaide”yi  yarattılar,  Bugün ise Ortadoğu’daki ideoloji rakiplerine karşı koymak için “IŞİD” kullanılıyor.

-“Aslında karışıklık ve yolsuzluklar, silâh sevkiyatını organize eden ve yöneten CIA’nın ilgili bölümlerinde başlıyordu. Yani balık baştan kokmuştu. Bazı Amerikalı gazeteciler. CIA’nın mücahitlere silâh yardımı projesi araştırıldığında, ABD tarihindeki en büyük yolsuzluğun ortaya çıkacağını iddia etmektedir.”

Neticede bir tarafta; Petrol-Uyuşturucu-Silahlar; diğer tarafta tabutlar...

 

www.canmehmet.com

Resim;Web ortamından alınmış alt yazı tarafımızdan düzenlenmiştir.

Açıklamalar;

(*) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'de kurulan, devlet başkanı Beşşar Esed ve rejimini devirmek için silahlı faaliyet gösteren, silahlı bir örgüttür. 2011-2012 Suriye çatışmaları sırasında rejimi devirmek isteyen, ordu mensupları ve silahlanan siviller tarafından, 29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esad liderliğinde kurulmuştur. Üyelerinin büyük bir çoğunluğunu, Beşşar Esed'e bağlı Suriye Ordusu'ndan ayrılan asker ve subaylar oluşturmaktadır...Rejimi devirmek için silahlı gerilla mücadelesi gösteren grup, kendi iddiasına göre somut olarak hiçbir ülkeden destek almadığını belirtse de bazı Arap ve Batılı ülkelerinden hem askeri anlamda hem de maddi anlamda yardım almaktadırlar. (Vikipedi)

(**) Kobani (Ayn el Arab) bahanesiyle terör estirenler ülkeye büyük zarar verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Vandallar 137 milyon liralık zarara neden oldular. Bunun 76 milyon lirası şahıslara ait zararlar. Barış diye yaptıkları bu işte" dedi. En çok zararın Van'da yaşandığını söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu: "Van'da büyük plan yaptılar. Çünkü Van direnen bir ilimiz. Burada, 32 milyon liralık zarar yaşandı. Büyük bölümü kamuya ait birimler. Gençlere Kur'an-ı Kerim öğreten dernekler yakıldı, yıkıldı. Bu kabul edilemez. Bu alçaklık densizliktir." (http://www.takvim.com.tr/guncel/2014/10/26/vandallarin-zarari-137-milyon-tl)

Kaynaklar;

1) Daha fazlası için bakınız; http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/10/141027_davutoglu_doucet

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..