Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

IŞİD'in katliamlarını Müslüman olmayanlar (mı) durduracak yoksa(!)

IŞİD'in katliamlarını Müslüman olmayanlar (mı) durduracak yoksa(!)
 

Her gün yaşanan bu vahşetin görüntülerine yenisi ekleniyor.


Bu yazıyı yazmadan biraz önce IŞİD terör örgütünün katliam görüntülerini izledim. Hepsini izlemeye yüreğim dayanmadı ve izlemeyi bıraktım. Paylaşılan bir videoda küçük bir kızın bedeninden koparılan başı o kadar masum bakıyordu ki... Ölüme adeta gülümsemiş.. Bedeni ayrı yerde, başı ayrı yerde. Şu an yazarken zor dayanıyorum. Halen şoktayım.Tüylerim diken diken.. Gözlerimde yaş ve yüreğim paramparça... Diğer bir görüntü ise otuzlu yaşlarda elleri arkadan bağlanmış bir erkeğin palayla başının bedeninden koparılmasının görüntüsüydü. Bu görüntüde günahsız masum bir insanın başı koparıldığında ayrılan bedeni kan gölünün içinde kalıyor ve onlarca terörist Allah-ü Ekber diyerek  Tekbir getiriyorlardı. Evet bu tür görüntüler özellikle sosyal medyada ve dış basında haddinden fazla var. Her gün yaşanan bu vahşetin görüntülerine yenisi ekleniyor. Bu vahşeti teröristler Allah'a bir hizmet olarak görüyorlar. Bir insanı güya kafir diye kendilerince Allah'a kurban ediyorlar.Bir işi başarmanın sevinciyle koparılan başları ellerine alarak herkesin sonunun böyle olacağını söyleyip tüm dünyaya bu vahşeti İslamiyet için ve Allah için yaptıklarını söyleyip tehditler savuruyorlar.

Kaç gün oldu. Binlerce Şii katledildi ve halen de katlediliyor.Yerinden yurdundan kaçan yüz binler şimdi mağdur, perişan bir halde can korkusuyla akıbetlerinin ne olacağını dahi bilmeden yaşamaya çalışıyor, buna eğer yaşamak denirse tabii... Türkmenlere ve Şiilere sadece Kuzey Irak'taki Kürtler yardım elini uzatmış durumda. Çoğumuzun sürekli aşağıladığı, her defasında inançlarını sorguladığı ve halen kendilerine tahammül edemediği o Kürtler... Türkiye dahil olmak üzere tüm dünya sessizliğini koruyor ve sadece seyrediyor.Birileri kalkıp bir şeyler yaptığını söylüyor ancak sadece söylemekten öteye gidemiyorlar.Daha önce İslam ülkelerinden bazılarında yaşanan olaylar karşısında ülkemin insanları her yerde mitingler düzenleyip yapılan zulme dur derdi.Hemen hemen birçok sivil toplum kuruluşu basın açıklaması yaparak yaşananlara dikkat çekerdi. Basın manşetlerinde sürekli yer verirdi..Ancak nedense Irak'taki insanlar demek ki onların gözünde müslüman değiller ki sessiz kalıyorlar.

Irak'taki şiilerin müslüman olmadıklarını savunanlar öncelikle kendi müslümanlıklarını sorgulamalıdırlar.Müslüman olan komşusu açken tok yatmayandır. Müslüman olan yanı başında müslüman kardeşleri katledilirken keyif çatmayandır, yaşanan bu vahşete sessiz kalmayandır. Müslüman olan yeryüzünde bir insanın parmağı kanadığında başını kuma gömmeyendir. Acaba Irak'ta bu zulüm sünnilere yapılsaydı tepkiniz nasıl olurdu merak ediyorum doğrusu.Eminim her gün anonslar ederek, telefonlarımıza mesaj göndererek mitingler için bizleri alanlara toplardınız.Siyasetçilerin ağzından eminim hiç düşmezdi orda yaşananlar.Bunu siyasi malzeme bile yaparlardı.. Medya sürekli yayın yapar, gündemde tutardı.Eğer müslümansak Irak'ta değil, isterse Rusya'da, Almanya'da, İsrail'de yaşansın bu katliamlara tepkimizi koyar, sesimizi yükseltirdik.Bizden olmayana hemen kafir deyip kendimize bir dayanak buluyoruz.Hatta kimimiz yaşanan vahşete haklı bir kılıf bulmaya çalışıyor kendince.Evliyaların, İslam alimlerinin, İslam değerlerinin türbeleri, mezarları yerle bir ediliyor yanı başımızda. Bu durum karşısında İslam dünyası yine sessiz.İran'dan birkaç tepki geldi ancak o da yaşananları engellemeye yetmedi. Bunu söylemek istemezdim ancak sanırım müslümanın müslümanı katlettiği bu vahşeti yine müslüman olmayanlar durduracak. Saddam'ın yaptığı katliamlara onca İslam ülkesine rağmen ABD gelip son vermişti. ABD'nin başka amaçla Irak'a girdiğini söyleyip dururuz. Menfaati olmazsa orda işi ne diye söyleniriz. Tamam da ABD'nin gelişi senin olanlara seyirci kalmandan ve orda olmamandan kaynaklanmıyor mu?

Herkes önce ne kadar insan olduğunu sorgulasın daha sonra da ne kadar müslüman olduğunu... Bu mübarek ayda müslümanlık sadece oruç tutmak değildir; kanın dökülmesini engellemektir aynı zamanda.. Yetimleri ve yoksulları doyurmak, onların yanında olmaktır... Yerinden yurdundan zoraki ayrılan mağdurların mağduriyetini bir nebze de olsa azaltmaktır. Müslümanlık yaşananları görmezlikten gelmek, unutturmak değil, engellemektir aynı zamanda.. 

 
Toplam blog
: 46
: 1156
Kayıt tarihi
: 07.05.13
 
 

1977 doğumlu. Atatürk Üniversitesini bitirdi.Öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.2007'de Ankara Üniv..