Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

IŞİD’ın Suriye ve Irak halkları katliamı...

IŞİD’ın Suriye ve Irak halkları katliamı...
 

Son günlerde dünyanın gündeminde IŞİD var: Yapısı, gücü, düzeni, ilişkileri ve militanlarının aidiyetleri herkes için merak konusu!

Bizde; yayın yasağından ötürü, bu konuda kamuoyunda bir belirsizlik var! Temel nedeni ise IŞİD’in elindeki rehinelerimiz idi!

Başka nedenler de var: Mesela Ortadoğu petrolünün geleceği, Esad rejimi, Irak yönetimi ve Kürtler konusunda süregelen politikalarımız...

Uzun bir esaret dönemi sonrası, şimdi rehinelerimiz serbest. Dolayısıyla hükümetin yasak gerekçesi de ortadan kalkmış oldu.

Bölgede, bundan sonraki gelişmeler daha da önem arz ediyor.

Çünkü bizler içeride yasaklarla ve çekincelerle didişirken, IŞİD; Suriye ve Irak topraklarında hızla ilerledi, ilerliyor...

Sınırlarımıza dayanmaya başladı.

Elindeki kaynağı meçhul ağır silah ve mühimmatla on binlerce masum sivili (kadını, çocuğu, yaşlıyı) fark gözetmeden toplu katletti/ediyor...

Sanal medyadan dünyaya yansıyan fotoğraf ve videolara bakılırsa, IŞİD’in işgali altındaki yerlerde insanlara reva görülenler utanç verici!

Özellikle de kadınlara yapılanlar: pazarlarda satılanlar, ırzlarına geçilerek öldürülenler; özetle IŞİD’in işgali altındaki yerlerde, insanlık onuru ayaklar altında...

Her ne kadar IŞID; kendi savaşına bölgede İslami bir devlet kurmayı gerekçe gösterse de, yapılan barbarlığın Müslümanlıkla alakası yok.

Geçen sürede sanal medya sayesinde, IŞİD katliamlarını durdurma konusunda dünya kamuoyunda vicdani bir kanaat oluştu.

Bu güç, Birleşmiş Milletleri harekete geçirdi. Konsey toplantısında, üye ülkeler IŞİD’ı durdurmak için birlikte karşı koyma kararı aldılar.

Örgütün elindeki rehinelerimiz kurtarıldığına göre, çekincelerimizin de ortadan kalktığını söylemek, yanlış olmaz!

Dahası dünya ülkelerinin IŞİD’e karşı oluşturduğu koalisyona beklenen katkıyı sunmamıza artık engel kalmadı.

Gelinen noktada doğru olan; BMGK kararlarını destekleyerek, Suriye ve Irak topraklarındaki bu vahşeti bir an önce durdurmaktır.

Öbür türlü davranmak; yok yere toplu katliamlar yapan bu terör örgütüne cesaret vermekten başka bir işe yaramaz! 

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..