Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

IŞİD'in yeni hedefi İstanbul mu?

IŞİD'in yeni hedefi İstanbul mu?
 

Dedik ya “Besle Kargayı Oysun Gözünü!”

Bu sözümüz boşuna değildi…

Önce Suriye ve Irak’a yük taşıyan tırlarımızın şoförlerini kaçırdılar. (Adana ve Hatay’da durdurulan ve MİT’e ait olduğu söylenen tırların şoförlerinden bahsetmiyorum.)

Sonra Musul Konsolosluğumuzda çalışan, başta konsolos olmak üzere bebeklere varıncaya kadar rehin aldılar. Her ne kadar iktidar bu rehin almayı kabul etmeyip, onlar IŞİD’in elinde misafir dese de, günlerden beri rehinelerden ses seda yok. Sadece Başbakan rehineler ile görüşüyor(!)

Onca maddi manevi, silah dâhil her türlü yardımı yaptığımız bu örgüt’e iktidar bir türlü “Terörist bir örgüt” diyemedi. Sadece “IŞİD unsurları” denilerek, teröristler gücendirmemeye çalışıldı.

İktidar rehineleri sesiz sedasız kurtarılmaya(!) çalışılırken, kimsenin konuşmaması, yazmaması istenildi. Bu yasağı mahkeme kararı ile de desteklediler.

İşgal ettikleri bölgelerdeki Şii mensubu insanları katledip, kellelerini keserek, kestikleri kelleler ile top oynayan bu örgüt’ün ne gibi bir amacı olabilir?

İşgal ettikleri bölgede “Halifeliği” ilan edileceklerini gizlemiyorlar.

İşgal ettikleri bölgelerde hemen en katı “Şeriat” kurallarını uygulamaya başlayıp, kadınların sokağa çıkmasını yasaklıyorlar.

İşgal ettikleri bölgelerdeki esir alıp, kurşuna dizdikleri subayların eşleri ve kızlarını kendilerine helal ilan ediyorlar.

Bu toplama kalabalığı kimlerin finanse ettiği bilinse de, kimse bu finansöre ses çıkartmıyor.

Hiç acımadan insanları katleden bu katil sürüsüne sempati ile bakanlar, bir gün bu silahın kendilerine döneceğini bilmiyorlar mı?

Biz gelelim, işin asıl bizi ilgilendiren kısmına:

IŞİD'in Suriye ve Irak gibi, Türkiye’yi de “cihat alanı” ilan ettiği ortaya çıktı.

Ocak ayında Van merkezli olarak altı ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan IŞİD hücrelerinin lideri Halis Bayuncuk’un, “Suriye’nin fethedilmesinden sonra sıra Türkiye’ye gelecek. İstanbul’u da alacağız inşallah” demesi dikkat çekici.

Bu şahıs gözaltına alındı diye o illerin valilerinden tutun, emniyet müdürlerine, polis şeflerine, hatta odacılarına kadar görevden alındı.

IŞİD’in Türkiye yöneticilerinin Suriye’deki iç savaşın sona ermesinin ardından İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de büyük eylemlere imza atmaya hazırlandıkları belirlenmiş. Hatta bazı IŞİD yöneticilerinin, “İnşallah İstanbul’u da alacağız” sözleri teknik takibe takılmış.

Türkiye’de yaklaşık iki yıldır cihat için militan toplayan IŞİD’in, Türkiye’ye ilişkin eylem planları da yaptığı ortaya çıktı. Bu konudaki bilgi ve belgeler Ocak ayı içinde örgütün Türkiye ayağına ilişkin yapılan operasyonda elde edildi. Van merkezli olarak düzenlenen ve İstanbul, Adana, Gaziantep, Kilis, Kayseri’ye de sıçrayan operasyonda onlarca IŞİD üyesi gözaltına alınmıştı. Operasyonda Türkiye’nin en büyük IŞİD hücrelerinin liderliğini yapan Halis Bayancuk da yer aldı.

Yine operasyonda ele geçin bilgi ve belgelerden örgütün, çatışma yöntemleri hakkında da bazı ipuçları elde edilmiş. Buna göre, örgüt öncelikle yönetim boşluğu bulunan ülkeleri belirliyormuş. Ve bu ülkelerle ilgili olarak, cihat kararı alıyormuş. Cihat kararı alınan ülkelere ise silahlı birlikler gönderiliyormuş.

Örgüt üyeleri, belirli isimler altında faaliyet gösteren hücrelerde ikamet ediyor. Ve evlerden, günlük veya haftalık olarak eyleme çıkılıyorlarmış. Eylemler sırasında ölenler ise “şehit” kabul ediliyormuş. Ve ölüm, tüm örgüt üyelerinin ulaşmak istediği son nokta olarak görülüyormuş.

Kayıtlarda, örgütün bugüne kadar Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Somali, Yemen ve Sudan’ı cihat bölgesi ilan ettiği tespit edilmiş.

İşte böyle…

Yeni bir dost(!) terör örgütümüz daha oldu.

Bir türlü terör örgütü olarak kabul edemediğimiz bu unsurları ne zamana kadar daha besleyeceğiz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..