Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '19

 
Kategori
Spor
 

Işık Var

Fenerbahçe, Trabzonspor maçına müthiş bir baskı ile başladı. Fenerbahçe atakları iki hafta önce İstanbul'a yağan yağmur gibiydi. Fenerbahçe taraftarı 12. saniyede Vedat Muriq ile başlayan %100 lük kaçan gollerden hangisine yanacağını şaşırdı.

Ünal Karaman'ın ilk dakikadan itibaren mutlaka bir oyuncunun Emre'ye pres yapıp top almasına engel olması isteğini; Fenerbahçe Tolga Ciğerci ile çözdü. Hücumda Emre'nin önünde oynayan Tolga özellikle ilk yarı ileriye çok iyi top taşıdı, hücumlara yön verdi. Tolga üzerinden oluşan bir Fenerbahçe hücum planı sahada mevcuttu. Gerektiğinde her iki kanata yardımcı olup atak varyasyonlarının oluşmasını sağladı. Max ve Vedat'in ceza sahası içinde boşalttığı noktalara doğru koşular yapıp Fenerbahçe'nin rakip ceza sahasında 1 adam daha fazla olmasını sağladı. Tolga'nın zaman zaman yaptığı yanlış pas tercihleri tepki çekse de Fenerbahçe'nin sahadaki en kritik oyuncusuydu. Kan. 55. dakikadan itibaren Tolga'nın ve de Emre'nin fizik olarak düşüşe geçmesi takımı da oyundan düşürdü. 65-70. dakikalarda Emre veya Tolga'dan birini çıkarıp; Zajc'ın Tolga'nın görevini yapması Ersun Yanal tarafından tercih edilseydi Fenerbahçe maçın sonlarına doğru tekrar baskıyı kurabilirdi.

Garry Rodrigues her ne kadar golü atan isim de olsa düşük fizik durumu ve yine maç içinde kaybolması dikkat çekti. Max Kruse sakatlık problemi olmadığı müddetçe her zaman sahada kalması gereken bir ayak. Deniz dünkü maçın silik ismiydi. 

Ersun Yanal için 6 numara pozisyonundaki oyuncu çok önemli. O pozisyona şimdi Gustavo gelecek. Kağıt üzerinde iyi bir transfer. Gustavo'ya ilave olarak sağ bek ve sol bek pozisyonlarındaki gerçek oyuncuların da takıma katılması ile beraber Fenerbahçe daha iyi olacağının ışığı dünkü maçta verdi. 

 

 
Toplam blog
: 16
: 119
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

*Fenerbahçeli *Metalurji-Malzeme Mühendisi & Kaynak Mühendisi   ..