Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '19

 
Kategori
Deneme
 

Işıkta Olsun Gözünüz..

Her yeni yılla birlikte bir dalgalanma başlar içinizde, yeni bir yıla giriyor olmanın heyecanı sizi farklı beklentilere götürür. İşte bu yıl, o hep beklediğiniz yıl olacak, umutlarınız tazelenecek. İçinizden adeta köpürerek taşan duygular sizi çok güzel fırsatların beklediğini müjdeler gibi. Bugüne kadar istediğiniz gibi gitmeyen yaşantınızın, muhtemel kayıp ve başarısızlıkların, arkasını dönüp giden yaşlı yılı temsil eden ihtiyarın torbasına yüklendiğini düşüneceksiniz. İşte şimdi kapıdan yeni yılı temsil eden o güler yüzlü çocuk giriyor, gözleri umut ve ve neşe saçıyor. Moraliniz yükseliyor ve o küçük sevimli çocuğa dört elle sarılıyorsunuz.
 
Ertesi sabah aynaya baktığınızda size hiç olmadığı kadar güzel gülen birini görüyorsunuz, içinizde bir rahatlık yüreğinizde bir hafiflik var. Sevdiğiniz bir kıyafet giyiyor ve sokağa bırakıyorsunuz kendinizi, hayret, yürümüyor kanatlanmış gibi uçuyorsunuz sanki. Caddelerde akıp giden insanların da yüzü gülüyor ve onlar da sanki kanatlanmış gibiler.Ah,yeni yıl, sen nelere kadirsin böyle, rengarenk dükkanları geçip deniz kenarına yöneliyorsunuz. Bir çay bahçesinde oturup bu güzel günü çayla birlikte yudum yudum içmek istiyorsunuz.
 
Limanda tembel tembel sallanan tekneler, mavi gökyüzünde uçuşan martıların sevinç çığlıkları ve ağır ağır ilerleyen küçük pembe beyaz bulutçuklar. Ilık bir rüzgar değiyor  yüzünüze, ağaçların ipeksi hışırtısı huzur veriyor, bu hava, bu doyulmaz güzellikler insanı şair yapar. Cebinizden not defterini çıkarıyor, içinizden geldiği gibi bir kaç dize sıralıyorsunuz.
 
Simitçiler, kağıt helvacılar geçiyor önünüzden, kediler tanıdık balıkçıların dönüşünü bekliyor seferden. Garsona bir çay daha söylüyor ve bir keyif sigarası tüttürüyorsunuz.
 
Umut her şeydir, az önce yazdığınız dizelere tekrar bir bakıyorsunuz ve son satırlar adeta belleğinize kazınıyor; " Işıkta Olsun Gözünüz, O Gün Gelecek "......
 
 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..