Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

20 Mart '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmak İçin...

Lekesiz ve Işıltılı Bir Cilde Sahip Olmak İçin...

Elbette insana mutluluk verir, lekesiz bir cilt...

Kim hayır der ki, bilhassa da kadınlar...

İşte uzmanlardan ipuçları...

Lekesiz, aydınlık ve ışıltılı bir cilde sahip olabilmek için tavsiyeler...

* Alerji testinden geçmiş olan, parfümsüz cilt bakım ve makyaj ürünlerini tercih etmelisiniz. Zira parfüm ciltte hassasiyete sebep olabiliyor. Bu da koyu leke oluşumunu tetikliyor.

* Cildinize karşı nazik olmalısınız. Hassasiyet, ciltte lekelere sebebiyet veren ana etkendir. Cildinizi yatıştırmak ve bakım yapmak için özel formüle sahip, hassas içerikli ürünleri seçmelisiniz.

* Ciltteki fazla pigmentlerden arınmak için, hassas formüle sahip ürünlerle düzenli arındırma yapmalısınız.

* Korumasız asla dışarı çıkmamalısınız. Güneş hasarı, lekelere neden olan ana etkenlerden biridir. Bilinçsizce maruz kalınan güneş bile (dışarıda spor yaparken, arabaya binerken, piknik yaparken) güneş hasarına sebep olabilir. Günlük bakımınız için en azından SPF 15 koruma faktörüne sahip ürünleri tercih etmeniz yerinde olur.

* Cilt renginize yakın bir kapatıcı kullanmalısınız. Cildinizden daha açık tonda kapatıcı kullanmanızı tavsiye eden tüyoları da unutmalısınız. Zira daha açık renk kapatıcı kullanmak, sadece pürüzlerin daha görünür olmasını sağlar.

* Çok fazla kapatıcı sürmemelisiniz. Kapatıcıyı fırça veya parmak uçlarınız yardımıyla, ince bir katman halinde sürmelisiniz. Uygulamanın ardından en üste toz pudra uygulamalısınız.

* Şayet cildinizdeki lekelerde ya da çillerde aşırı bir artış görürseniz, mutlaka bir dermatoloğa danışmalısınız.

* Cildinizde lekelenme varsa ten rengi makyaj trendinden kaçınmalısınız. Çünkü bu cilt tonunuzun daha görünür olmasına yol açacaktır. Onun yerine gözlerinizi ya da dudaklarınızı makyajınızın odak noktası haline getirip, ilgiyi belli bir bölgeye yoğunlaştırmalısınız.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..