Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '14

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

İsimde kalmış Pamukkale

İsimde kalmış Pamukkale
 

Ülkemizin sayılı güzelliklerinden biridir Pamukkale. Ama hakkettiği ilgiyi ve değeri görüyor mu derseniz o biraz tartışmalı. Ülkemizdeki sayısız güzelliklere sahip çıklmadığımız gibi koruyup gelecek kuşaklara aktarmayı da beceremiyoruz maalesef. Pamukkale' ye gittiğimde beni en çok üzen şey burada yerli turistten çok yabancı turist görmek olmuştu. Binlerce kilometre uzaktan ülkemizi görmeye gelenler olmasına karşın, bizim dışımızda Türk turistin böyle güzel bir yeri ziyaret etmemesi oldukça düşündürücü. Bir de fotoğraflarda gördüğümüz o güzel Pamukkale travertenlerinden eser kalmamış. Gittikçe kararan ve yok olan bir güzellik olarak sadece resimlerde kalacak gibi görünüyor.

Pamukkale'yi korumak için alınan tedbirler olduğu söyleniyor; ancak görünen o ki pek işe yaramamış. Daha ciddi bir koruma programına alınması gerekiyor. Belki de bir süre eski güzelliğine kavuşana kadar ziyarete kapatılması uygun olabilir. Tekrar ziyarete açıldığında ise belli kurallara riayet edilerek ziyaret edilmesi sağlanabilir.

Pamukkale' nin yanı başında yer alan Hieropolis antik kenti Pamukkale'yi ziyaret edenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer. Hala ayakta olan tiyatrosu ve diğer bölümleri ile insanı geçmişe götürüyor adeta. Kendinizi başka bir dünyanın içinde buluveriyorsunuz. Bir rehber eşliğinde gezerseniz çok yararlı ve ilginç bilgiler edinebileceğiniz bir şehir burası. Ben derim ki yurt dışına gitmeden önce kendi ülkemizin geçmişini ve tarihini öğrenmek bizlere çok şey katabilir. Böylece biraz da olsa içimizde eskiye, tarihe karşı bir sevgi yeşerebilir ve bu yapıları koruma bilinci gelişebilir. 

 
Toplam blog
: 2
: 220
Kayıt tarihi
: 27.04.14
 
 

Öğretmen, seyahat etmek, tarih okumak. ..