Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Isınan yataklar ve hazzın evreleri...

Isınan yataklar ve hazzın evreleri...
 

Sevişmek, bir ilişkinin doruk noktasıdır. Sevişmenin tatmin edici olması ise, karşı tarafa hissedilen sevgi ve arzunun dozuyla doğrudan bağlantılıdır.

Seks sadece zevkten mi ibarettir? Genellikle öyle görülüyor. O yüzden arada, sağda solda rastlıyorum, "sevişmek için sevmek hiç gerekli değildir" türü laflara. Bana kalırsa sevişmek zevkten ibaret değildir...

Sevişmek hayatın en doğal ve güzel ânıdır. Sevişmek, sevdiğiniz insanla hayatı paylaşımdır, öğretidir, sağlıktır ve hayatın kendisidir. Mutlu, kaliteli, enerjisi parlayan bir birlikteliğin, uzun ve kaliteli hayatın anahtarıdır. Çünkü sevişmek yalnızca bedenleri değil, ruhları ve kalpleri de birleştirir...

Sevişmek yalnızca büyük bir zevk kaynağı değildir. Yaşamımıza renk getiren, yaşamı paylaşmayı öğreten bir ilişkidir. Sevdikçe ve dokundukça, parlamayı ve parlatmayı öğretir. Mutluluğun, içinizdeki kapılı kapılarını açmasını sağlar... Üstelik uzmanlar, sevdiğinizle yaşadığınız düzenli bir cinsel hayatınks, sağlığımız açısından da çok önemli olduğunu, cinsel dürtülerin tatmin edelerek ve stres, sinirlilik ve huzursuzluktan koruduğunu, zinde tuttuğunu söylüyorlar.

"Dr. William Masters ve Virginia Johnson'un, 1950'lerin sonunda seks konusunda yaptıkları araştırmalara kadar, kimse erotik hazzın nasıl meydana geldiğini bilmiyordu. Masters ve Johnson, röportajlar yaparak, fotoğraflar çekerek ve elektronikten yararlanarak yaptıkları incelemeler sonucunda, insanların gerçekleştirdikleri bir cinsel birleşmenin dört evresi olduğunu saptadılar.

- Heyecanlanma Evresi: Fiziksel veya psikolojik cinsel uyarıma karşılık vererek başlar. Uyarım sonucunda erkeğin cinsel organı sertleşir, kadının vajinası kayganlaşır.

- Cinsel İlişki Evresi: Heyecan artar, kalp daha hızlı atar, sık sık nefes alınır. Cinsel bölgelerdeki kan damarları şişmeye devam eder. Dişinin klitorisi uyarılmıştır. Uyarılma devam ederse klitoris, çevresindeki sünnet derisinden oluşan başlığının gerisine çekilir. Bu orgazmdan 1, 5-2 dakika kadar önce olur. Klitorisin geri çekilmesi ile başlığının altında küçük bir yer açılır. Cinsel ilişki sırasında klitoris, penis, vajinaya girip çıkarken, bu yerde ileri geri hareket eder. Klitorisin sürtünmesi ile cinsel haz doruğa çıkar.

- Orgazm Evresi: Cinsel organda 8-10 kuvvetli kasılma olur. Bu kasılmalarla dokularda tutulan sıvı serbest kalır ve damarlardaki kan rahatça akar. Böylece dehşetli zevk veren orgazm olayı gerçekleşmiş olur.

- Sonuç Evresi: Orgazmdan sonra cinsel heyecanın fiziksel belirtileri yavaş yavaş kaybolur.

Seks için duygusal bağ kaçınılmaz değildir ama kesinlikle olağan karşılanır. Dünyanın hiçbir toplumunda devamlı bir cinsel karmaşıklık yoktur. Devam eden ilişkiler tercih edilir.

Trobrian Adaları'ndaki ilkel toplumda bile, gençler büyüdükçe, cinsel beraberliklerin daha uzun süreli ve düzenli olduğu görülmüştür.

Cinsel zevk, ailenin kurulmasında gerçekten yardımcı bir faktördür. Ama, acaba tek eşlilik, yani bir kadın bir erkek, cinsel ihtirası tam olarak doyurabilir mi?

Cinsel çeşitlilik için doğal bir ihtiras var mıdır? Her zaman olduğu gibi bu sorunun da iki cephesi vardır. Seks konusu temel alındığında savaş berabere biter." [*]

Sevdiğinizle aranızda güven ve dürüstlük var ise, birbirinize açıkça ifade ettikçe, cinselliği birlikte keşfedebilir ve cinsel hayatınızda uzun süre mutluluğu sürdürebilirsiniz.

Bana kalırsa sevişmek, "sevmek"ten gelir...

Partnerler, neler istediklerini birbirine açıklarsa, cinsel hayatlarının heyecanlı olması için ilk adımı atmış olurlar.

Tabii ki, bu hususta aşılması gereken ilk engel toplumsal tabulardan kurtulmaktır...

Aşk, bütün engelleri aşar ve birleşmek ister. Cemal Süreya'nın dediği gibi "birleştiği anda biter" sözüne de katılmamız olanaksız.

Çünkü aşk, sevenle sevilenin birbirine kaynaştığı bedenlerde, yeniden ve yeniden doğar...

Hazzın esas evresi de budur... Sonsuz doğum...
 
Toplam blog
: 353
: 3712
Kayıt tarihi
: 28.02.07
 
 

"29 Temmuz 1980’de İstanbul’da doğdu. Celal Bayar Üniversitesi, İşletme mezunu. Şiir, deneme, öykü, ..