Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

İşiniz zor başbakanım

İşiniz zor başbakanım
 

İŞTE, MEVZİDE BÖYLE OTURULUR. ÇÖMELİNMEZ.


Terör vites değiştirdi. İki günde 20 şehit. Bir o kadar gazi. İnsanların, yürekleri yanıyor. Ne diyor Başbakan? Yandaş medya ve yandaş kurumlar dışında kalanlar, PKK yatakçısıdır. Bu mudur, başka sözünüz yok mu?

Açılım ne oldu? Bir tek çözüm maddesi üretemediniz. Torba boş, tıngır, mıngır. Taş atan çocuklara, bir defaya mahsus, af geliyor. Bu mudur? Taş atmayanlar ne olacak. Yani bu güne kadar, taş atan değil de, taşlanan çocuklar. Onlar için bir şey yok mu, çin malı oyuncak ve bayat gofretten gayrı?

Sayın Başbakan, başa dönün. Daha ortada PKK terörünün olmadığı yıllara gidin, güney doğunun kırsalına. Ne görüyorsunuz. Yokluk, sefalet, zulüm, ağa baskısı ve devlet baskısı. Toprak damlı üç beş evden oluşan, komlar, mezralar ve köyler. Okul yok, yol yok, su yok. Doktor yok, hastane yok, sağlık ocağı yok.

Kalmayın , zamanın o diliminde, Sayın Başbakan. Gelin, bu güne. Gidin, yine o bölgenin kırsalına. Gidin, damlara, komlara, mezralara, köylere, hatta kasabalara. Ne görüyorsunuz? Manzara değişmiş mi? Değişmemiş. İşte, dağa gidenler, buraların çocukları. Hiç tanımadıkları kardeşlerini arkadan vuranlar, hain tuzaklarda şehit edenler de bunlar. Sonra, askerimizin tepelerine binip, etkisiz hale getirdikleri de, buraların çocukları. Kimi, daha çocuk iken, kaçırılıp dağa götürüldü, Kim, çobanlık yaparken, kimi, baskında kaçırıldı, dağa götürüldü. Ayağına, ayakkabı, kıçına pantolon, eline tüfek verildi. İşte, 17 yaşındaki, Buse Sarıyağ ı, bomba ile öldürenler de bunlar. Buse Sarıyağ, Üniversiteye hazırlanıyordu. Onu bombalayanların belki de bu türden bir şansları, hiç olmamıştı. Biz Buse Sarıyağ için, ağlarken, onların ağlayanı da hiç olmamıştır, kim bilir?

Açılım mı demiştiniz Başbakanım. Cumhurbaşkanımız da dedi ki: “Köklerini kazıyacağız.” Bu mu açılım? Ben size, bu son iki yazımda, açılımın nasıl açılacağını söylüyorum. Ama, siz Milliyet Blog okumazsınız ki? Siz, yüreğinizi serinletmek için, yandaş medya okursunuz. Onlar da sizin istediklerinizi yazarlar. Ne oldu, kahvaltı partileri? Kahvaltıda yiyip içenler, hatıra resimleri çektirenler, bir öneri sundular mı? En az, 70 Kürt kökenli vekiliniz var. Bunların bir önerisi yok mu? Bunlar, o bölgeden oy alıp gelmemişler miy di. Kim bilir, belki Kürtçe de bilmiyordur bunlar.

Bir şey söylesem kızmazsınız umarım. İşiniz zor. 335 vekilin yerine düşünüp, memleketi yöneteceğinizi sanıyorsunuz ya, işiniz zor. Sekiz yıl önceki Tayyip Erdoğan ile, şimdiki arasında, 20 yıl fark var. Tıpkı, ülkemizin durumunda olduğu gibi.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..