Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İşinize Sevgi Katın

İşinize Sevgi Katın
 

Hre şeye sevginizi katın :)


Her gün yapmak zorunda olduğunuz bir işiniz mi var, yoksa her gün işinize severek mi gidiyorsunuz? Ne için çalışıyorsunuz? Sadece para kazanmak için mi yoksa oyalanmak için mi? Yoksa sevdiğiniz için mi? Bütün cevaplar sizde...

Eğer size uygun olmayan, sevmediğiniz bir işe gidiyorsanız en kısa zamanda işinizi değiştirmeniz iyi olacaktır. Ama ben işimi seviyorum, yine de işimde mutsuzum çünkü başarılı değilim, işler istediğim gibi gitmiyor, sorunlar var diyorsanız bu yazı sizin için.

İşinize sevgi katmaya ne dersiniz? İşinize başka bir gözle bakın. İşinizi sevdiğinizi hatırlayın ve şu anda bu işe sahip olduğunuz için teşekkür edin. Sonrada işinizi sevgiyle yapın, bırakın sorunları, eksikleri sadece sevgiyle bakın. Mesela hizmet sektöründeyseniz işinizin parçası olan insanlara sevgiyle bakın. Onlar olmasa bu işi de yapamazdınız. Her gününüz insanlarla birlikte geçiyor. Önyargılarınızı kaldırıp, o insanla yüz yüze de olsanız telefonun bir ucunda da olsanız sevgiyle "hoş geldin" deyin. Aklınızda sadece onu mutlu ederek göndermek olsun. Kim olursa olsun, ona insan olarak değer verin ve bunu da karşı tarafa hissettirin, gözlerinin içine bakarak gülümseyin. Sadece onda olun. Onun fiziksel görüntüsünde ya da davranışlarında sevecek bir şeyler arayın, mutlaka bulursunuz.

Eğer bilgisayar başında çalışıyorsanız işe bilgisayarınızı sevmekle başlayabilirsiniz. Hesap kitap yapıyorsanız rakamları sevin. İş için kullandığınız materyaller varsa onları sevin. Yaptığınız iş, birilerine mutlaka fayda sağlıyordur ve işinizi sevginizi katarak yaparsanız en iyi şekilde yaparsınız. Sevginizi katın.

Bir terzi, insanların kaprislerine kıyafet dikerse işi çok zor olur. Ama insanların ruhlarına hitap ederek, onlarda gülümsemeler yaratmak için kıyafet dikerse işi çok daha kolay ve güzel olur. Bir öğretmen, sınıfa sadece kitaptaki bilgileri aktarmak için girerse işi çok zor olur. Ama çocuklara ışık olduğunu düşünürse, bilgiyi sevgiyle paylaşırsa çok daha güzel olur. Bir satış temsilcisi, sadece kotalara, satış rakamlarına odaklanırsa işi zor olur. Oysa sattığı ürünü severse ve alacak kişilerin insanlığına, mutluluğuna odaklanırsa işi çok daha kolay olur. Yaptığınız yemek bile sevgi katınca malzeme az olsa da bir başka güzel olur. Ne yaparsanız yapın, işinize sevgi katın; hem de bir tutam değil bir tomar... :)

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..