- Kategori
- Beslenme / Diyet
- Okunma Sayısı
- 66
Isırgan otu dönüşümü

Isırgan otu dönüşümü
Gıda alanında en önemli konulardan biri de atıkların veya bazı ürünlerin değerlendirilmesi bildiğimiz gibi. Hatta sadece gıda alanında demek doğru değil, her sektör için geçerli bu durum. Bilmek yetmiyor, her zamanki gibi en önemlisi bilineni uygulamak tabi ki. Bu tarz örnekleri sık sık takip ediyorum, duyduğumda ise hemen size haber vermek beni mutlu ediyor.
Bu sefer bir otun ekonomiye kazandırılması için güzel düşünceler ortaya çıkmış, “ Ottan neler yapılabilir? “ Diye küçümsenmemiş bu düşünce, daha da ileriye dönük düşünülmüş. Baktığımızda sadece bir ot, ne olabilir? Belki yemek belki hayvan yemi diye dar açıdan düşünülebilirdi, hani çok tercih edilmiyorsa zaten bir şey olmaz diye önemsenmeyebilirdi. Fakat güzel düşüncelerle karşımızda şuan. Planlanan şu, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde fındık bahçelerinde ve başka tarlalarda yabancı ot olarak bulunan ısırgan otunun toplatılarak boyar madde ve lif elde edilmesi söz konusu. Bu bir çok şeyi yanında getiriyor aslında, böylelikle yeni ürün üretimi sağlanmış olup aynı zamanda kimyasal kullanımı olmadan ısırgan otundan da kurtulmuş olunacak. Bu düşünce uygulanıp ve devamlılığı sağlanabilrse katkısı büyük kuşkusuz.
Daha önce anlattığım yazılardaki gibi, ister domates olsun ister ot. Dar pencereden baktığımızda hiçbir şey göremeyiz. Ama geniş düşündüğümüz zaman, üstüne de araştırıp uyguladığımız zaman, her şey değişir. Herkesin bildiği o “ yabancı ot “ bile gün gelir ünlüler camiasına girip “ meşhur “ olur dünya tanır. Yeter ki doğru bakmayı ve öğrenmeyi bilelim…
Sağlıkla kalın!
Not : “ Gıdalarda kullanımının arttırılması da planlanan düşünceler arasında. “
Gıda Mühendisi - Nermin Özge Bilge
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
