Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
5989
 

Isırgan otunun yararları ve yemeği

Isırgan otunun yararları ve yemeği
 

ısırgan otu yemeyi ve yararları


Isırgan otu, böbrek ve mesane taşı oluşumuna karşı da kullanılabilir. Böbrek hastalıklarında, vücuttaki fazla ödem ve iltihabın atılmasına yardımcı olur.Demir eksikliği ve kansızlık için tavsiye edilir.İçeriğinde bulunan etkin maddeler nedeniyle şeker hastalığından, romatizmaya, ve kanserin tüm türevlerinde önerilir.. Egzamalarda. Isırgan otu, en başta gelen kan temizleyici ve aynı zamanda kan yaptırıcı bir bitkidir. Böylece, pankreas üzerinde de çok olumlu etkileri olduğu için, ısırgan otu çayı ile kandaki şeker düzeyi düşürülebilir. İdrar yolları hastalıkları ve iltihapları, da bitki çayı ile iyileştirilebilirler. Aynı zamanda da dışkılama kolaylıkları sağladığından, bir ilkbahar kürü için özellikle önerilir. ilkbaharda ve sonbaharda filizlendiğinde, onunla 4 haftalık bir çay kürü yapmak önemlidir. Sabahları aç karnına, kahvaltıdan yarım saat önce bir bardak ve gün boyunca 1-2 bardak çayı yudumlanarak içilebilir.

ZEYTİNYAĞLI ISIRGAN YEMEĞİ

YAPILIŞI:

1 demet ısırgan ele eldiven takılarak  saplarından yaprakları ayıklanır ve 10 dakika sirkeli suda bekletilir. Bolca yıkanan ısırganlar sudan çıkarılıp, bol su ile iyice yıkanır ve sıkılarak, küçük, küçük doğranır. Tencereye 2 kaşık sıvı yağ konularak 1 baş soğan küçük, küçük doğranır, kıyılmış 3 kaşık sarımsak yağla sote edilir. İçine 2 tane kırmızıbiber yıkanıp ince, ince doğranıp konulur ve hep birlikte birkaç dakika kavrulur. İçine 2 kaşık salça ilave edildikten sonra kıyılmış ısırganlar konulur. 1 fincan yıkanmış pirinç, yeteri kadar tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kimyon yeterince suyu konularak pişirilir. Pişen ısırgan yemeği servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet olsun

NAHİDE ÇELEBİ

  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

bEN YAPAMIYORUM, YILLAR ÖNCE ÇAYINI KIZIMA DEMLEMİŞTİM, AMA ŞİMDİ NEDEN DEMLEDİĞİMİ DE HATIRLAMIYORUM.kOMŞUM ÇORBASINI YAPTIĞINDA BANA DA VERİYOR SAĞOLSUN. yILDA BİR KEZ OLAN HAKKIMI KULLANMIŞ OLUYORUM(*_*)SEVGİLER

sündüs akkaya 
 29.05.2012 12:18
Cevap :
BİR DENE BAKALIM BELKİ BEYENİRSİN AYIKLAMASI BİRAZ ZAHMETLİ TÜYLERİ BATIYOR ELDİVEN KULLANMAK GEREKİR. ÖPTÜM. NAHİDE  29.05.2012 14:18
 

Ben her türlü otu içemiyorum, ama Sennurun yazdığı gibi bahçede, bolca çiçek ve sebzeler arasında çıkanların, eldiven giyerek temizliğini yapıyor, üstlerine basıyorum, sonrasında da illa ki kaşıntılar oluyor.Emeğinize sağlık, sevgi ve selamlar...

Göksel47 
 29.05.2012 9:00
Cevap :
SEVGİLİ KARDEŞİM DEĞERLİ YORUMUNA TEŞEKKÜRLER.SAĞ OL.VAR OL.SEVGİLER.NAHİDE ÇELEBİ  29.05.2012 14:21
 

Ellerinize sağlık, bende salatalara doğruyorum çiğ olarak oyu, selamlar Nahide Hanımcım.

Lilacan 
 28.05.2012 21:49
Cevap :
Değerli kardeşim yorumunuza teşekkür ederim.sAĞLIKLI MUTLU GÜNLER.Sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  29.05.2012 0:12
 

Nahide Hanımcım atalarımız ne demiş'' her sene mutlaka ısırgan yemek gerek eğer yiyemiyorsanız ısırgan olan topraklara basın'' bu güzel paylaşıma teşekkürler.

Şennur Köseli 
 28.05.2012 21:30
Cevap :
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM BENİM.SEVGİLER.NAHİDE  29.05.2012 0:13
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 1204
Toplam yorum
: 5084
Toplam mesaj
: 112
Ort. okunma sayısı
: 669
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster