Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İşkembe, paça çorbası

İşkembe, paça çorbası
 

Paçaları pişirdikten sonra kemiklerinden sıyırınca elde çok az paçanın eti kalıyor bu yüzden lokantacılar kelle, paça çorbası yaparlar. Ben kelle yerine paçanın içine işkembe konulunca daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. O yüzden işkembe, paça çorbası yapmak istedim. Kemik sağlığı ve vücuda kuvvet vermesi açısından bu çorbayı sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.

Malzemeler:

1 kilo işkembe

1 kilo kuzu paça

1 yemek tabağı dolusu yoğurt

4 çorba kaşığı un (1 su bardağı su içinde eritilecek)

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

2 baş dövülmüş sarımsak

5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

Tuz, nane, pul biber

Limon

Yapılışı:

Düdüklü tencerenin içine önce işkembe ve paçaları koyarız, üstünü geçecek şekilde su koyarız. Suyun içine 1 tatlı kaşığı iri tuz, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi ve 2 baş dövülmüş sarımsak koyarız. Tencerenin kapağını kapadıktan sonra buharı çıkana kadar bekleriz. Buhar tencerenin düdüğünden çıktıktan sonra ocağı kısarız ve 1.5 saat paçaları pişiririz.

Pişen paçaları kemiklerinden ayırırız, işkembeyi kıyılmamış halde attıysanız pişen işkembeyi minik küpler biçiminde doğrarız ve tencerenin içine biraz daha su ilave ederiz.

1 su bardağı su içinde unu eritiriz ve 1 yemek tabağı yoğurdu ilave ederek mikserle iyice çırparız. Bu unlu, yoğurtlu karışımı sıcak paça ve işkembe suyunun içine ilave ederiz ve karıştırarak pişirmeye devam ederiz. Karıştırma işini biraz hızlı yaparsak unlu karışım tencerenin dibine yapışmaz.

Çorba kaynayınca ocağın altını kısarız ve kemiklerinden ayırdığımız paçaları ve kıyılmış işkembeleri paça suyunun içine koyarak çorbayı bir müddet daha kaynatırız. Bu arada içine 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağını da koyarız. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatırız.

Çorba tabağa konulduktan sonra dövülmüş sarımsakları, limonu, sirkeyi, pul biberi ve naneyi ilave ederiz.

Afiyet olsun.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..