Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

İşkembe sadece çorbada güzeldir

Hep aynı kalıplaşmış savunmalar.Aynı kalıplaşmış cümleler.Memuru ezdiler, çiftçiyi mahvettiler, işsizliği azdırdılar, memleketi sattılar, esnafı yok ettiler. Tamam diyelim ki doğru..Üstüne basa basa tekrar soruyorum. 87 yıllık cumhuriyet tarihinde bu saydığımız sorunları çözmüş bir tek iktidar, bir tek başbakan adı verin. Kimse bir isim veremiyor. İşkembeden konuşuyorlar.

AKP henüz 7 yıllık bir parti. CHP ise 87 yıllık. CHP nin 87 yılda çözemediğini bir başka partinin 7 yılda çözmesini beklemek hangi akla mantığa sığar. Bugün CHP ye kurtarıcı gözüyle bakanlara soruyorum. 87 yıldır ne yapıyordunuz ? mecliste çelik çomak mı oynuyordunuz ? 87 yıldır hiçbir varlık gösteremediğiniz bu ülkede, yarın ne olacakta herşeyi birdenbire çözüveren duruma geleceksiniz ? Geçmişte CHP nin tecrübeli siyasetçileri hiç bir çözüm üretememişken, siyasi geçmişi ve tecrübesi olmayan memur Kemal mi kurtarıcı olacak ? Tarihte adınızın geçtiği tek olay 1974 Kıbrıs çıkarması ki onun da arkasında Erbakan var. Yine tek başınıza bir varlık gösterebilmiş değilsiniz...

Eğer 87 yıldır çözülemeyen sorunlar varsa demek ki bu partiler üstü bir durumdur. Bu dünya siyasetiyle alakalıdır. Türkiye üzerine oynan oyunlarla alakalıdır. Türkiyenin gelişmesini istemeyen bazı güçlerin desteğiyle ulaşılmış bir sonuçtur. Bunu anlamak bu kadar mı zor ? Eğer bu millet siyasi parçalanmadan vazgeçmedikçe hiç bir zaman hiç bir iktidar bu sorunları çözemeyecektir. Bu Tayyip in, Kemal in sorunu değil, milletin çözmesi gereken bir sorundur.

Millet bunu nasıl çözecektir ? Siyasi kamplaşma uğruna, siyasi kin uğruna kişileri ve iktidarları karalamaktan vazgeçerek. Seçimle gelmiş bir meclise sahip çıkarak. Yine söylüyorum. Bu anayasayı kelimesi kelimesine CHP hazırlasaydı bütün hayırcılar evet diyecekti. Türkiyedeki siyaset işte bu kadar çirkin ve ilkesiz. Bu kadar akıldan yoksun.

Tunceliye gidip Pkkya afdan bahseden adam, tepkiyi görünce bir gün sonra, yok öyle demedim de böyle dedim diye kıvırmaya çalışıyor. Bu mu sizin ülkeyi teslim edeceğiniz kahraman. Başlar değişse de zihniyet hiç değişmiyor. Gitti Rahşan geldi Kemal. Bu ülkede bütün aflar CHP den çıkmıştır. Ülkeye de hep zarar vermiştir. Ama 87 yıldır kafa aynı kafa. Oy gelsin de nerden nasıl gelirse gelsin. SSK müdürüyken kurumuna başörtülüleri sokmayan adam, bugün bu sorunu çözmekten bahsediyor. Bu ne samimiyetsizlik, bu ne ilkesizlik. Bu mu dürüst Kemal.

Gerçek vatandaş solcu ya da sağcı olmaz. Bitti o işler. Eskidi. Demode oldu. Ülkesini düşünen vatandaşın tek ideolojisi ülkenin gelişimi , değişimi, ilerlemesidir. Bunun sağı solu olmaz. Eğer türbanla gelişim olacaksa türban takılır. Mini etekle gelişim olacaksa mini giyilir. Özelleştirmeyle büyüme olacaksa özelleştirme yapılır. Büyüme gelişme için ne gerekiyorsa o yapılır. Bunun sağı solu olmaz. Hedef tek olmalıdır. Bu hedefte de yapılması gereken herşey mübahtır. Eğer ülkem dünyada bir yerlere gelecekse, şort giymem gerekiyorsa şort giyerim, sarık takmam gerekiyorsa onu da takarım. (kıyafafet mecazi bir örnek, insanların buna takıntısı var ya ).

Amaç ülkemin geleceği ise ne yapmam gerekiyorsa yaparım. Baştaki iktidarın adı sanı hiç umurumda değil. Yeter ki doğru olanı yapsın.

Bir doktorun, bir avukatın, bir iş adamının, memurdan, işçiden daha az vergi verdiği bir ülkede siz nasıl olur da işsizliği iktidarın çözmesini beklersiniz? Devletin en büyük geliri nedir ? Vergi. Yatırımlar neyle yapılır ? Devletin geliriyle. Devlete gelir sağlamayın. Hep bana , hep bana deyin, ondan sonra da çözümü devletten bekleyin. Ohh ne ala memleket.

Efendim devlet denetimlerini iyi yapsın, kaçakları önlesin. Neden kardeşim neden? Sen kahve köşelerinde ülke aşkıyla yanan nutuklar çeken vatandaş olarak, neden görevini yapmayacaksın da devlet seni denetlemek zorunda kalacak ? Ülkeni bu kadar çok seviyorsan görevini yerine getirsene. Hem vergini verme , hem de işsizlik çözülmüyor diye iktidarı suçla. Yok öyle şey. Bu ülkenin sorunlarının çözülmemesinin tek suçlusu yine millettir. Zaten Türkiyedeki işsizlik bir bahaneden başkası değil. Bunun birinci sorumlusu insan kaynakları denen saçma sapan bir müessese. Diğer sorumlusu da iş beğenmeyen burnu büyük Türk halkı. (Bu konudaki yazılarıma bakınız). Madem işsizlik var, onca kariyer sitelerindeki binlerce iş ilanı neyin nesi ?Okeye dördüncümü arıyorlar?

Sorunların tek suçlusu biziz. Tembeliz çünkü. Biz yan gelip yatacağız, vergimizi ödemeyeceğiz, herşeyi devletten bekliyeceğiz... Hep sosyal devletten bahsedilir. Sosyal millet nerde peki ? Yüzbinlerce gizli zenginimiz var. Hangisi fakir bir komşusuna bir kap yemek vermiş ? Ama sorsan sosyalisttir kendileri.

Kimse işkemdenen konuşmasın. En kolay şey eleştiri yapmak, başkalarına çamur atmak. Bir gecede 150 bin lira hesap öderler. Bir çocuk okutmak için 10 lira vermezler. Sosyalisttim derler, anayasaya hayır derler. İktidar beğenmezler. Ben hiç imkanım ve param yokken bir çalışanımın düğününü yapabilmek için şantiyemdeki demirleri üçte bir fiyatına hurdacıya sattım. Maaşını ödüyordum. Mecbur muydum bunu yapmaya ? O benim için emek harcayan bir insandı ve zor zamanında yanında olmalıydım. Durumum düzelince aynı demiri üç katı para fazlasıyla tekrar aldım. Zarar ettim ama bir yuva kurmanıın mutluluğunu yaşadım. Bunun için sosyalist olmam mı gerekiyor, insan olmak yetmez mi ?

İktidarlarla uğraşmayı bırakın. Aynaya bakın. Siz insan olarak iktidarda mısınız ? Herkes siyaset uleması kesildi. Oturduğu yerden ülke yönetiyor. Yukarda neler döndüğünü ne biliyon ? Obamayla mı görüştün ? BM toplantılarına mı katıldın ? AB toplantılarına mı katıldın ? Yurt dışı gezilerinde başbakanın arkasında mı duruyordun ? Uluslararası anlaşmalarda gözlemci miydin ? Uluslararası ilişkilerde , siyaset biliminde beş diploman mı var ? Ne biliyorsun da ne konuşuyorsun kardeşim ? Senin görevin seçim zamanı doğru bildiğine oy kullanmak, seçim sonunda kazananı alkışlamak. Halkın iradesine saygılı olmak. Boş boş konuşup oturduğun yerden ülke yönetmeye çalışmak değil senin görevin. Beğenmediğini gücün yeterse bir sonraki seçimde indirir yerine yenisini seçersin.

İktidar yargıyı ele geçirmeye çalışıyormuş ? Allah Allah. Bu iktidar hiç mi aşağıya inmyecek de böyle bir sonuca varılıyor. AKPden bu kadar mı korkuyorsunuz ? Yarın seçimle başa gelecek diğer iktidarlar aynı haktan yararlanmayacak mı ? Bu ne saçma bir yorum. Sanki adamlar iktidarlar inince anayasayı da alıp götürecekler. Bugün AKP yi hedef alan, iktidardan düşmesi için her yolu deneyen, partiyi kapatmaya çalışan yargı mı tarafsız ? Adamlar açık açık AKP karşıtı uygulamalar yapıyorlar. Ne tarafsızlığı ? Zaten hangi makamda olursa olsun , insanın tarafsız olması düşünülemez. BDP de seçimle geldi. Hangimiz onların mecliste olmasına tahammül edebiliyoruz? Hergün onca şehit verilirken tarafsız olmak mümkün mü? Ülkenin geleceği söz konusu olduğunda herkes taraf olmak zorundadır ? Ben yargıyım tarafsızım diyerek hiç kimse bu ülke zararına karar veremez. Yok böyle bir şey. Tarafsızlık sadece vatandaşlar arasındadır. Yargıç da bir insandır ve bir siyasi görüşü vardır. Bugünkü yargının AKP karşıtı olması gibi. Geçin bu ucuz lafları geçin..

Bugün AKP yargıyı seçer, yarın CHP gelir o seçer. Ne var bunda yaygara yapacak. Ancak bazılarını AKP korkusu öyle sarmış ki, daha bu günden iktidardan hiç inmeyeceklerini kabul ediyorlar. AKP yargıyı ele geçirecek diyebiliyorlar. Arkadaşım yarın CHP iktidara gelirse o zaman da CHP yargıyı ele geçirecek. Demek ki bir eşitlik sözkonusu. Neye hayır diyorsun ki ?

İşkembe sadece çorbada güzeldir. İşkembeden konuşmaksa gaflettir.

 
Toplam blog
: 29
: 1481
Kayıt tarihi
: 21.07.06
 
 

... KTÜ mezunu inşaat mühendisiyim. Proje müdürlüğü , İnşaat kontrollüğü ve danışmanlığı, Statik ..