Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

İşkence taşeronları!

İşkence taşeronları!
 

Ülkemizin girişimci iş adamlarına yeni bir iş kolu daha öneriyorum.

Bu öyle bir iş kolu ki! Masa başında oturuyorsunuz, biraz kafayı çalıştırdınız mı, tamam!

Öyle Bilgisayar programcılığı, yazılım gibi fazla kafa yormaya hiç gerek yok!

Ne bir Mühendis gibi statik hesaplama, ne bir Mimar gibi tasarlamak, çizmek gibi işlem yok. Sadece zihnini biraz işletip, bulduğun işkence türünü, küçük bir görüntü ile ABD, CIA Haber alma örgütüne gönder gerisine karışma!

Bakın bu konuda faaliyet gösteren bir şirket, sizin bu görüntü ve görüşlerinizi değerlendirip, derhal bulduğunuz yöntemi satın alabilir.

Bu kanıya nerden mi vardım?

Şuradan!

Amerikan ABC televizyonu, Bush Yönetimi döneminde CIA’in El Kaide zanlılarına yaptığı su tahtası işkencesinin "fikir babası ve uygulayıcısının" iki psikolog olduğunu açıklamış.

Haberin detayına gelince: CIA, "işkence işini", Bruce Jessen ve Jim Mitchell’ın bu amaçla kurduğu bir şirkete devretmiş.

Washington Eyaleti’nin Spokane kentinde bulunan "Mitchell Jessen and Associates" adlı şirkete, işkence danışmanlığı ve uygulayıcılığı karşılığında günde 1000 dolar ödemiş.

Çok güzel para…

Jessen ve Mitchell, böylesi bir haberi kabul etmeseler de, sorgulama uzmanı olan Albay Steven Kleinman da, "yoğun" sorgulama kavramını bu ikilinin geliştirildiğini doğrulamış.

Ele verir öğüdü, kendi kırar söğüdü!

Tüm dünyaya insan hakları dersi veren(!) ve her ülke hakkında raporlar düzenleyip, insan hakları karnesi yazan bir ülkede, insana işkence yapmak için, sözde insanlara yardım amaçlı bir meslek olan Psikologları devreye sokup, yeni yeni işkence türleri geliştirip, insanlığa yardımcı(!) oluyorlar.

Oysa bu Amerika, her ülkenin yaşamından, uyguladığı her türlü politikaya kadar karışıp, bu konularda raporlar hazırlayıp, dünya kamuoyu ile paylaşarak, herkese gözdağı vermiyor mu?

Size bir örnek vereyim.

Amerika bizim ülkemizde uygulanan Laikliği, “Katı Laiklik” olarak niteleyip, ülkemizde yaşayan herkesin, dinini istediği gibi yaşayamadığını belirten bir rapor yayınlayıp, dünya kamuoyuna bizi şikâyet etmiş. Şikâyet etmekle kalmayıp, bu raporu hazırlayan “Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu” Amerikan Başkanı Barack Obama’ya bir dizi tavsiyelerde bulunarak, bizim çarşafa girmemiz konusunda iktidara baskı yapmasını önermiş.

Kel başa şimşir tarak misali…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..