Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İskilip siyaseti ile ilgili tespitlerim-IV

İskilip siyaseti ile ilgili tespitlerim-IV
 

Bölgeye Hitap Edecek Hastanemiz Şu Anda Tamamlanmış Olacaktı


İlçe Başkanlığı dönemimde, Belediye Başkanı Orhan Öztürk’le birlikte Sağlık bakanı danışmanı olan hemşerimizin yardımını da almak suretiyle Atatürk orman çiftliğine son derece modern bir hastane binası yapılması için bir strateji belirledik ve neticede Toki kanalıyla devlet programına aldırmayı başardık. Belediye başkanı da Atatürk orman çiftliğini Sağlık Bakanlığına devretmişti bu yüzden. 

Bizim amacımız İskilip’in elli yıl geleceğine projektör tutmak olmuştu. Devlet yatırımlarını fırsat buldukça sanayi tarafına kaydırmadıkça İskilip’i geliştirmemize imkân yoktu ve biz de bunun farkında idik. Bu yüzden de Karaağaç afet konutlarını sanayi sitesine yakın bir yere yaptırmıştık. Anadolu Lisesini Atatürk orman çiftliğinin eteklerine yani bugünki yere yaptırmıştık. Şehir merkezindeki askerlik şubesi ve jandarmayı da sanayi sitesi yakınlarına aktarmayı hedeflemiştik. 

İşte bu gerekçelerle İskilip’e son derece modern ve iki yıl içerisinde Toki eliyle tamamlanacak bir hastane kazandırmanın mutluluğu içerisinde iken birileri aleyhte propagandaya başlamıştı bile. Hastanenin oraya taşınmasının kendince bir takım olumsuz gerekçelerini dile getirmek suretiyle kamuoyu oluşturmuştu. Ve maalesef de İskilip’imiz de bu tip insanlara itibar etmek suretiyle bu güzelim hizmeti engellemişlerdi. 

Hâlbuki bizim amacımız öncelikle bu hastanenin İskilip’e kazandırılması idi. Hastane binası tamamlandıktan sonra merkezdeki hastanenin oraya taşınmasını engelleyebilirdik. Ama yapılacak olan hastane binasını Çorumda açılan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne uygulama hastanesi olma imkânı doğacaktı ve belki de o vesileyle Çorum tıp Fakültesi İskilip’te eğitimini sürdürecekti. 

Bizim hedeflerimizin ne olduğunu birileri hayal bile edememişlerdi maalesef. Bu insanlar da yıllarca İskilip’te “İskilip milliyetçisiyim” diye arzı endam etmektedir. Ne oldu şimdi bu hastanenin iptal edilmesini sağlayanlar İskilip’e ne kazandırdıkları ve ne kaybettirdikleri şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. 

Şu ana kadar hastane tamamlanmış olacaktı. İskilip son derece modern bir hastane binasına kavuşmuş olacaktı. Mevcut hastaneden İskilip halkı olarak vazgeçmeyeceksek de şimdi kamuoyu oluşturacaktık. Çorum tıp Fakültesi henüz öğrenci alımına başlamadı. İşte tam bu esnada ilçemizdeki modern hastanenin Çorum Tıp fakültesine tahsisi söz konusu olacaktı. 

Bugün Anadolu Lisesi’nin İskilip’e kazandırılması elimizde mevcut bir binanın olmasıyla mümkün olmuştur, aynı yıl Anadolu Öğretmen Lisesinin elimizden gitmesi ise mevcut elimizde bina olmamasından kaynaklanmıştır. 

Bu işler vizyon meselesi. Vizyon ve misyon sahibi olmayanların siyasette hangi makamda olurlarsa olsun memleket adına ortaya koyabilecekleri maalesef pek bir şey olmuyor. Şahsen geçen yıl tüm ülkedeki düz liselerin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesinde şahsen benim siyaseten herhangi bir yetkim olsaydı İskilip’te eski düz lisenin güncel ve işe yarar bir Liseye dönüştürülmesini sağlardım. 

 

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..