Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İskilip Tosya Yolu Değil Çorum İstanbul Yolu

İskilip Tosya Yolu Değil Çorum İstanbul Yolu
 

Çorum, İstanbul Yoluna İskilip üzerinden doğrudan Ilgaza bağlandığı takdirde hem ülke hem Çorum ekonomisine katkı sağlayacaktır.


Yılan hikayesine dönen şu bizim meşhur İskilip-Tosya yolu var ya! Kaç nesil üzerinden geçti, hakkında birçok siyasi söylemeler yazıldı çizildi. Ama maalesef istenilen netice hasıl olamadı bir türlü.

Cumhuriyet tarihinde uluslararası bir yol konumunda iken ve ülkenin gelişmesine parelel bu yolun çağın gereklerine uygun bir yol haline getirilmesi hem tarihi hem coğrafi bir hak iken maalesef siyasi entrikalarla alternatif güzergah üretmek suretiyle pasifize edilmiş ve kadük bırakılmıştır. Halbuki bu yola alternatif üretilen güzergah zamanla göstermiştir ki Çorum ekonomisine hiçbir katkısı olmadığı gibi zararı da olmuştur. Büyük oranda Çorum merkez siyasetçilerinin İskilip siyasetçileriyle ortaya çıkan geçmişte ki sürtüşme ve çekişmelerinin neden olduğu kısır çekişme Çorum ekonomisine darbe vurmuştur. Çorum’u İskilip üzerinden İstanbul güzergahına bağlayan bu yola alternatif üretilen yol yapıldığı günden günümüze kadar bakıldığında Çorum’un geçmişte ki cazibesine katkı sağlaması beklenirken azalmasına vesile olmuştur. Halbuki İskilip üzerinden geçen bu yol yapımı gerçekleştirilmiş olsaydı Çorum’un cazibesi artarak devam edecek ekonomisine daha büyük katkıları olacaktı. Çünkü İstanbul güzergahına transit geçitler Çorum merkezden işleyecek İlin sürekli büyümesine vesile olacaktı. Maalesef geçmişte yapılan tercih hatasına örnek sadece iki üç yılda bir milyarlarca lira milletin cebinden harcanarak kırkdilimde yapılan yol çalışması yeterde artar bile.

Neyse artık geçmişin hatasını hatırlayıp ağıt yapmaktansa günümüz sorumlu siyasetçilerini telafi çalışması yapması yönünde gayretlendirmemiz daha anlamlı olacağı düşüncesiyle; Yılan hikayesine dönen meşhur İskilip-Tosya yolunun güzergahında yapılacak yeniden düzenleme Çorum’a hayat verecek ekonomisini hızla mevcut potansiyelinin kat be kat üzerine çıkaracaktır. Şayet Çorum İskilip üzerinden yapılacak bu yolu direk Ilgaz’ı hedefleyerek projelendirip hayata geçirdiğimiz takdirde ben inanıyorum ki geçen zaman içerisinde Çorum’un nüfus ve ekonomik açıdan kaybettiklerini kısa zamanda telafi edecektir.

Evet Çorum halkına bu yolun ne denli önemli olduğunu ve sahiplenilmesi gerektiğini anlattığımız takdirde kamuoyu oluşacak haliyle siyasilerimiz de buna duyarsız kalmayacaktır.  

 

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..