Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '11

 
Kategori
Gönüllülük
 

İskilipli için iade-i itibar çalışması başlatmalıyız

İskilipli için iade-i itibar çalışması başlatmalıyız
 

hemşerimiz Atıf Hoca’nın hak etmediği şekilde Cumhuriyetin ilk yıllarında idam edilmiş olması yıllardır vicdanlarda kabul edilmemiş, unutulmamış acı bir olaydır.


12 Haziran Genel Seçimler öncesinde Başbakanımız, Çorum mitinginde İskilipli Atıf Hoca’nın hak etmediği bir şekilde asılmasıyla ilgili olarak konuşmuştu. Yeni anayasanın gündeme geldiği şu günlerde İskilipliler olarak bizlerinde mazlum Atıf Hoca için harekete geçme zamanının geldiğini düşünenlerdenim.

Bugün ki anlamda profesör olan zamanın Fatih dersiamlarından ünü uluslararası ortama taşmış hemşerimiz Atıf Hoca’nın hak etmediği şekilde Cumhuriyetin ilk yıllarında idam edilmiş olması yıllardır vicdanlarda kabul edilmemiş, unutulmamış acı bir olaydır.

İskilipli Atıf Hoca’nın kuvayı milliye hareketine karşı gelmesi tamamen yalan ve provokasyondur. Atıf hoca çağdaş muasır medeniyeti çok iyi bilen ve ilmi hayatını da milletin muasır medeniyete kavuşmasına serdetmiş bir üniversite hocasıdır. Cumhuriyet rejimini de desteklemiş bir din aydınıdır. Fakat ne hazindir ki rejimin şapka inkılabından önce hazırlanmış ve zamanın maarif vekaletinden izin alınarak yayınlanan frenk mukallitliği ve şapka kitabından dolayı rejim muhalifi konumuna sokulmuştur. O aydın ve dindar bir müderristi. Ülke genelinde rejime muhalif bir takım islama zarar veren yobazların provokasyonu neticesinde mümtaz şahsiyet din alimi Atıf Hoca haksız yere bedel ödemiştir.

 Artık ülkemiz rejiminin dayatmacı bir zihniyetten uzaklaştığı günümüzde etnik ve mezhepsel bir çok hakların iadesinin başladığını görmekte ve yaşamaktayız. Bu yüzden bizlerde mazlum ve mağdur olan hemşerimize sahip çıkmalıyız. Atıf Hoca’nın itibarının iadesi için T.B.M.M’nde girişimlerde bulunmalıyız. Bütün Türkiye’nin sahipleneceği bu girişimin İskilip’ten başlatılması bizlere yakışan bir hareket olacaktır. Başlatılacak bu hareketin öncelikle yasal bir zemine oturtulması için yedi tane gönüllü bir insanın bir araya gelerek bir dernek çatısı altında çalışmalara başlamasıdır. Buradan ifade etmek istiyorum ki bu yedi gönüllünün içerisinde yer almaya varım. Dernek sekretarya işlerini yürütmeye talip olacağımı belirtmek isterim. Bu derneğe tüm İskiliplilerin üye olarak katılımını sağlamalıyız. Hatta dernek tüzüğünü ilçemizin sosyal ve siyasal haklarını da takip ve almak için geniş tutabiliriz. Yani “İskilip ve İskilipli’nin Hakkını Koruma Derneği” adı altında bir çalışma başlatmamız mümkündür. Dernek üyeliğini tüm ülkeye açmalıyız. Akabinde Atıf Hoca’nın itibarının iadesi için ülke genelinde imza kampanyası başlatmalıyız. Ülke genelinde ses getirecek yeterince bir çalışmanın akabinde Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızla görüşme talebinde bulunmak suretiyle mücadelemizi Devletin zirvesine taşımalıyız. Daha sonra da T.B.M.M nezdinde çalışmalarımızı sürdürüp Atıf Hoca’ya iade-i itibarını sağlayabiliriz. Bu konuda İskilip’e yakışan da bu olur.

İskilipliler olarak böyle bir çalışmayı başlatıp hedefe ulaştırdığımız takdirde İskilip üzerinde ki ölü toprağını da kaldırmış ve Cumhuriyet tarihinde ilçemize yapılan haksızlıklarında önüne geçmiş olur böylece ilçemizin hak ettiği yere gelmesinde önemli katkılarda bulunmuş oluruz. 

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..