Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '19

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İŞKUR Kursları

Geçenlerde Valilikte İŞKUR kursları değerlendirilmiş. Engellilere yönelik fırsatları varmış.

Biz 2007’den- 2012’ye kadar üç proje yaptık. Bakanlık onurluk verdi. Evet, uygulamalar belki iyi niyetli ama bizim gerçeklerimizle bağdaşmıyor. Neden. İstihdam zorunluluğu koyulmuş. Soruyorum İŞKUR yüzde yüz görme engelli kaç kişiyi özel sektörde istihdam etti.

Biz kursu yapıp istihdam yapamayınca ceza ödüyoruz. İŞKUR ve İşverenler Sendikası ve Dernekler birlikte çalışarak farkındalığı artırarak sorunu çözebilir.

Bir de kursların güncellenmesi gerekiyor. Yabancı dili meslek olarak görmüyor. Eğer yeni bir düzenleme yapıldı ve yabancı dil meslek olarak görülüyorsa lütfen düzeltiniz. Hem rehabilitasyon hem de İŞKUR kursları güncellenerek piyasa koşularına uyarlanmalı.

İş kur ve engelli dernekleri çalıştayı yapsın. Farklı ülkelerde engelli istihdamları da incelensin. Bütün yük kamuya yüklenmesin. Kamuda atmış binden fazla engelli var. Özel sektörde de var. Ama total dediğimiz hiç göremeyen yürüyemeyen duyamayan ve zihinsel engelli sayısı az.

Benim önerim engellilerle ilgili proje etkinlik faaliyet yapıldığında tüm taraflar çağırılsın. İŞKUR'da her engellinin danışmanı varmış. Acaba bu danışmanlar engelliyi tanıyor mu kaçıyla oturup çay içtiler engellilerle ilgili okumaları var mı ben ne yazık ki çok umutlu değilim. Engelli işsizler İŞKUR’daki danışmanınızı tanıyor musunuz tanıyan ve gerçekten faydalanan varsa açıkça yazacağım

Saygılarımla,

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..