Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '19

 
Kategori
Eğitim
 

İŞKUR Proje Başvuruları

İŞKUR proje başvuruları başlamış. En son 2011’de proje yaptım üçüncü ve son projemdi. Resmen burnumuzdan getirildi.

İş kur projeleri önceleri sadece sosyalleşmek için ve meslek eğitimi için düzenleniyordu. İstihdam zorunluluğu yoktu. Bizler de bu kurslardan faydalandık. Hem derneğimizin temel giderlerini karşıladık hem de arkadaşlarımızın kişisel gelişimlerine katkı verdik.

Şimdi ise istihdam zorunluluğu var. Aslında bu düşünce olarak harika bir şey ama özellikle görmeyenlerde karşılığı yok. Çünkü işe alacak özel sektörün bizlere inanması gerekiyor. Ne istiyor özel sektör total olmayan engelliyi istiyor. Engelli görünür olmasın istiyor. O zaman da özellikle total engellilerin istihdamları özel sektörde zor.

Evet, gelişen teknolojilerle görmeyenler birçok işi rahatlıkla yapabilirler. Özellikle sesli ekran okuyucular hayatımızı kolaylaştırdı. Ama ön yargılar devam ediyor. İ

stihdam zorunluluğu kaldırılsın demiyorum. Ama bizim gerçeklerimizi bilerek projeler geliştirilmesi gerekiyor. Bilgisayar programları geliştiren görmeyenler var. Ama işverenler bize inanması gerekiyor. Özel sektörde çalışan görmeyenler var ama sayıları çok az. Görmeyenler üniversiteler belediyeler ve daha çok merkezi ve yerel idarelerde çalışıyorlar.

Biz artık iş kur kursları yapmıyoruz. Bu projeler bizim hayatımıza ne zaman dokunur ve işverenlerin ön yargılarının da giderileceği sosyal çalışmalara dönüşmezse iş kur projelerine dâhil olamayız.

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..