Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '15

 
Kategori
Futbol
 

Islak Derbi Altınordu’nun

Islak Derbi Altınordu’nun
 

Fotoğraf www.fanatik.com.tr adresinden alınmıştır.


Yaklaşık dünden beri aralıksız yağan yağmurdan dolayı resmen göle dönmüş olan Atatürk Stadyumundaki İzmir derbisinde gülen taraf, Göztepe’yi 1-0 mağlup eden Altınordu oldu.

Böyle bir sahada maç oynatmanın cinayete teşebbüsten hiçbir farkı yok. Hakemin öncelikli görevi sporcu sağlığını korumaktır. Saha resmen göle dönmüş. Yağmur ise sağanak halinde yağmaya devam ediyor. Ama ‘’kahraman ‘’hakem Koray Gençerler maçın oynanmasına karar veriyor. Oysa geçen seneki Altınordu- Fenerbahçe kupa maçı aynı şartlardan dolayı tatil edilmişti. Ama Altınordu’nun rakibi Göztepe olunca maç oynansın kararı çıkıyor. Yani özetle hakemler ve futbol sistemimiz sadece üç İstanbul takımının futbolcularını korumayı amaçlıyor. Diğer takımlar ve futbolcular hiç umurlarında değil. Bu maçta kırık, çıkık, çatlak ya da ağır bir sakatlık yaşanmaması tamamen Tanrı’nın bir lütfudur.

İşte bu nedenle göle dönmüş sahada büyük bir mücadele örneği veren iki takım futbolcularını da tebrik ediyorum. Ayrıca bu sahada ellerinden geldiğince ikili mücadelelerde rakiplerine karşı dikkatli davranmaya çalıştıklarını da hissettim. Herhalde bu da İzmir’e özgü ayrı bir güzellik olsa gerek.

Böyle bir sahada oynanan maç için teknik ve taktik açıdan yorum yapmak çok doğru olmaz. Böyle sahalarda genellikle mücadele gücü daha yüksek olan ve daha az hata yapan takım kazanır. Nitekim bu maçta da öyle oldu.

Maçın başında Göztepe iyi gözüktü. Ama sarı- kırmızılılar ağırlıklı olarak teknik özellikleri yüksek futbolculara sahipler. Bu tip futbolcuların böylesine ağır sahalarda kendilerini gösterip başarılı olmaları çok zor.

Altınordulu futbolcuların ise fizik güçleri Göztepeli futbolculardan daha iyi. Bu durum özellikle maçın sonuna doğru yaklaştıkça kendisini daha fazla göstermeye başladı. Nitekim 66.dakikada da çalışılmış bir duran top organizasyonunda Erdoğan topu Göztepe ağlarına gönderdi.

Daha önce de belirttiğim gibi bu tip sahalarda gol genellikle duran toplardan gelir. Bu maçta da öyle oldu. Ancak her halinden çalışıldığı belli olan bu pozisyonu Göztepeli futbolcuların sadece izlemeleri ilginçti.

Yine dikkatimi çeken bir diğer konu da Metin Diyadin’in kadro tercihiydi. Metin Diyadin’in geri dörtlüyü neden bozduğunu, Giray gibi bir futbolcuyu neden kadroya almadığını, Gökhan Karadeniz aşkının neden yeniden depreştiğini ve bu futbolcunun doksan dakika sahada kalacak ne yaptığını anlayamadım.

Altınordu’yu bu zor şartlarda aldığı üç puandan dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca her iki takım futbolcularını da sağanak yağmur altında ve göle dönmüş bir sahada verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Hakem Koray Gençerler’i ise kınıyorum. Eğer ciddi bir sakatlık olsaydı bunun tek sorumlusu hakem Koray Gençerler olacaktı. Hakemler kendilerini fiziki ve mesleki açıdan sürekli geliştirmeye çalışırlar. Umarım Koray Gençerler kendisini vicdani yönden de geliştirir ve bir daha böyle bir rezalete neden olmaz.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..