Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Islak Kek tarifi

Islak Kek tarifi
 

ISLAK KEK TARİFİ-Şeften Yemek Tarifleri


Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı şeker

2 su bardağı ılık su

1 paket vanilya

1 paket kakao

Bu malzemeleri karıştırıp, çırpın. 1,5 su bardağı alın ve bir kenarda bekletin.
 
3 yumurta
2 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
Yapılışı:
 
Birinci kısımdaki malzemeleri yukarıda yazdığım gibi karıştırın ve 1,5 su bardağı alıp ayırın.
 
Kapta kalan sıvı karışıma yumurtaları, kabartma tozunu ve unu ekleyerek çırpın.
 
Yağlanmış tepsiye kek harcını dökün, tezgaha vurdurun biraz hava kabarcıkları kalmasın.
 
Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişirin.
 
Piştikten sonra keki 5 dakika dinlendirin.
 
Kekin üzerini gelişigüzel bıçakla delin veya dilimleyin.
 
Kenara ayırdığınız 1,5 bardak sosu, kekin üzerine dökün.
 
Soğuduktan sonra servis yapın.
 
Afiyet olsun...
 
Toplam blog
: 2
: 284
Kayıt tarihi
: 29.11.14
 
 

İktisat Fakültesi mezunuyum. Yurt içi ve yurt dışı aşçılık sertifiklarım mevcut, hala yemek sanat..