- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 392
Islak Kek tarifi

ISLAK KEK TARİFİ-Şeften Yemek Tarifleri
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kakao
Bu malzemeleri karıştırıp, çırpın. 1,5 su bardağı alın ve bir kenarda bekletin.
3 yumurta
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yapılışı:
Birinci kısımdaki malzemeleri yukarıda yazdığım gibi karıştırın ve 1,5 su bardağı alıp ayırın.
Kapta kalan sıvı karışıma yumurtaları, kabartma tozunu ve unu ekleyerek çırpın.
Yağlanmış tepsiye kek harcını dökün, tezgaha vurdurun biraz hava kabarcıkları kalmasın.
Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişirin.
Piştikten sonra keki 5 dakika dinlendirin.
Kekin üzerini gelişigüzel bıçakla delin veya dilimleyin.
Kenara ayırdığınız 1,5 bardak sosu, kekin üzerine dökün.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!