- Kategori
- Yemek - Mutfak
Islak kek
Nilaaaaaay bak senin içi ıslak kekin tarifini yazıyorum. Denemek isteyen ve bilmeyen herkese.....
Kek kalıbının büyüklüğüne göre, bu ölçüler en büyük kalıba uygundur.
Dört oda ısısında yirmi dakika bekletilmiş yumurta, ( daha kolay çırpılır daha çok kabarır )
İki su bardağı dolusu toz şeker. ( şekerli sevilirse 1/ 4 daha ilave edilebilir )
Bir su bardağı sıvı yağ.
Bir su bardağı yoğurt.
Elli gr. kakoa
Vanilya, Hamurkabartma tozu.
İsteğe göre iri ceviz.
Yumurta ve şeker mikserle on dk. çırpılır. Sonra sıvıyağ ve yoğurt ilave edilir. Kakoa ve vanilya eklendikden sonra
yavaş yavaş karıştırılır. Kakoa diğer malzemelerle iyice karışınca, bir su bardağı dolusu ayrılır. Kaptaki malzemeye azar azar un ve hamurkabartma tozu karıştırılır. Tahin ( boza) kıvamına gelince yağlanmış kalıba dökülüp 180 derecede pişirilir. Kek kalıbında ise tahmini 40 dk tepside ise tepsinin kalınlığına göre daha kısa sürede pişmeye bırakılır. Kürdan veya ince bıçakla kontrol edebiliriz, batırdığımızda yapışmıyorsa pişmiştir. Pişer pişmez isteğe göre dilimleyip ayırdığımız bir bardak malzemeyi üzerine döküp kapatılmış fırına süreriz. Kremasının fırın sıcaklığında 10 dk brakıp sonra servis yaparız. İstenirse hindistan cevizi ile servis yapılabilir. AFİYET OLSUN