Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Islak Kurabiye tarifi

Islak Kurabiye tarifi
 

Islak Kurabiye Tarifi


Islak Kurabiye Tarifi Malzemeleri

Hamuru için:
125 gram tereyağı
120 ml. sıvı yağ
1 adet yumurta
100 gram pudra şekeri (1 su bardağı)
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı vanilya
310 gram un (3 su bardağı)
1 paket kabartma tozu

Şurubu için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Servisi için:
1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi (ya da pudra şekeri)

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

Islak Kurabiye Tarifi: Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.
Bu esnada şerbeti hazırlayın. Yayvan bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın. Şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın.
Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin.
Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat beklettikten sonra üzerlerine pudra şekeri ya da rendelenmiş Hindistan cevizi serperek sevdiklerinizle paylaşın.

Islak Kurabiye Tarifi

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..