Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

İslam’ a topyekün saldırı ve hakaret var

İslam’ a topyekün saldırı ve hakaret var
 

PAPA başkanlığında Hristiyan dünyadan İslâm’ a topyekün saldırı ve hakaret Var!

Papa 16.Benedikt anavatanı Almanya’nın Bavyera eyaletine yaptığı gezide radikal İslamcılara yönelik sert bir çıkış yaptı ve " İslam’ daki cihat fikrinin içerdiği şiddet, mantığa ve Tanrının planına aykırıdır" dedi. (Hürriyet)

Aynı habere göre yine kutsal (!) Papa; " Muhammed, vazettiği inancı kılıçla yayma emrinden başka hangi yeniliği getirmiştir, gösterin bana. " diyerek İslam’ a ve bu dinin muazzez Peygamberi Hz. Muhammed’ e saygısızlık etmiştir.

Papa’ nın konuşmaları ilmî ve tarihî gerçeklere tamamen aykırıdır. Kin ve nifak saçmaktadır.

Son yıllarda İslam ’ ı bir şiddet dini olarak tanıtmaya çalışan başta ABD olmak üzere tüm Batı ülkeleri ve Batı basını özellikle Danimarka basını, İslam dinini ve İslam Peygamberi’ni hedef alarak alay etmişler, iğrenç karikatürler yayınlayarak aşağılamaya kalkışmışlardır.

11 Eylül’de İkiz Kuleler'e yapılan uçak saldırısında üç bin civarında masum insan ölmüş, bu üzücü olayı bahane eden Amerika’nın Bush yönetimi, başta Taliban ve Irak olmak üzere tüm İslam ülkelerine savaş açmıştır. Batı’da yaşayan Müslümanlar çeşitli saldırılara ve hakaretlere uğramışlar, ikinci sınıf insan muamelesi görmüşlerdir.

Amerika’nın kendi basını da dâhil olmak üzere diğer bazı Batılı basın mensupları bu saldırıyı El Kaide’nin değil, dünyanın süper gücü Amerika’nın bizzat kendisinin planladığını, bu planla İslam’a ve İslam ülkelerine saldırmak için bir bahane yarattığını ifade etmişlerdir.

Usame Bin Ladin’i ABD’ nin ve Arabistan gizli servisinin eğittiği de artık bilinmektedir. Ama silah ters tepmiştir. El Kaide ABD’nin başına âdeta bela olmuştur.

Şimdi de Kilise'nin başındaki kişi ağzından köpükler saçarak İslam dinini ve peygamberini şiddet uygulamakla suçlamaktadır. Bu son derece zavallı bir suçlamadır.

İslam’da şiddet yoktur. Baskı ve zorlama ise hiç yoktur. Yüce Allah, Hz. Peygamber’e sadece tebliğ etme görevi vermiştir.

Tarih boyunca şiddet ile birlikte uygulanan baskı ve zorlama ise Kilise'nin misyonerlik çalışmalarının vazgeçilmez kuralı olmuştur. Bunun sonucunda da pek çok ülke Batı'nın sömürgesi haline gelmiştir.

Şiddetten bahseden saygı değer Papa'yı bir de Hıristiyan Engizisyon tarihini okumaya davet ediyoruz.

Ortaçağ 'da Avrupa, din ve düşünce özgürlüğü açısından en karanlık yıllarını yaşarken ve insanlar Kilise'nin uyguladığı Engizisyon kanunları altında inim inim inlerken, İslam ülkeleri ve özellikle Anadolu ilim ve irfan yuvası haline gelmişti.

Pek Sayın Papa’nın şiddet dini olarak tanıtmaya çalıştığı İslam dinini en güzel şekilde yaşayan; Anadolu’da Yunus Emre’ler, Hacı Bektaşi Veli’ler insan sevgisi ve insanı Tanrı’da, Tanrı’yı da insanın içinde bulma arayışına girmişlerdi.

Yine ortaçağ Avrupasında insanlar giyotinlerin ucunda can verirken, 13. yüzyıl Anadolusu insanî değerleri ön plana çıkartan, oluşturduğu paylaşımcı ve adil bir esnaflık örgütü ile bugün de güncelliğini koruyan Ahi’lik sistemini uygulamakla meşguldü.

Hıristiyanlık, kilisenin keyfi uygulamaları sonucunda bugünkü haline gelmiştir. Oysa İslam’da keyfi uygulamaya Yüce Yaradan izin vermemektedir. Bu nedenle dinimizin adını da bizzat kendisi koymuştur. İSLAM.

Ne demektir İslam?

İslam, "silm" ve "selam" köklerinden gelen bir kelime olup “Allah'a teslimiyet” anlamını taşır. Silm, barış, güven, huzur demektir. Selam da mutluluk, esenlik ve güven anlamlarına gelir. Demek oluyor ki, İslam'ın temelinde barış, güven, mutluluk ve esenlik vardır. Başka bir deyimle, İslam bunları amaçlamaktadır. Bunu şu şekilde de ifade edebiliriz: Bu değerlerin bulunduğu yerde İslam kendiliğinden var olmaktadır. Kur'an, silm ve selam kavramlarına yer verdiği ayetlerinde, şurada işaret ettiğimiz gerçeğe parmak basmaktadır. Bakara Suresi 208. ayet şöyle diyor: "Ey inananlar! Hepiniz toptan silme girin." Yûnus suresi 25. ayet de şöyledir: "Allah, selam yurduna çağırır." (Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, HYP Gn. Bşk.)

Sayın Papa’ yı bir kez daha İslam tarihini ve İslam Peygamberi’ni okumaya davet ediyoruz.

Ve kendisini bir an evvel bu hezeyanlardan kurtarıp, İslam dininden, İslam âleminden ve İslam Peygamberi Hz Muhammed Mustafa’ dan özür dilemeye davet ediyoruz.

Bizi yöneten büyüklerimizden de Papa’nın üç ay sonra Türkiye’ye yapacağı geziyi iptal etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Başta Papa’ları olmak üzere Hıristiyan Batılı ülkelerin İslam’a ve İslam Peygamberi’ne yaptıkları terbiyesizlik ve saygısızlıklar artık bardağı taşırmıştır. Tüm İslam âlemini bu saygısız davranışları sergileyen kişi ve ülkeleri kınamaya davet ediyoruz.

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..